Τα σκουπίδια της Εύβοιας τώρα στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ στη Θήβα
Ειδησεις ευβοια

Τα σκουπίδια της Εύβοιας τώρα στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ στη Θήβα

Στην έκτακτη γενική συνέλευση συμμετέχουν δήμαρχοι από την Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Θήβα.

Το θέμα της συνεδρίασης δεν είναι άλλο από την ενημέρωση για την πορεία των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οι ενέργειες που έχουν γίνει για την υλοποίηση τους.

Η έκτακτη γενική συνέλευση για τα σκουπίδια πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Θηβαίων και παρευρίσκονται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η διοίκηση του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης και άλλοι δήμαρχοι της Εύβοιας.

Εύβοια: Πολιτική λύση για τα σκουπίδια – Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση με τον Άδωνη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr: Έπεσαν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα της ένταξης των έργων από την διαχειριστική του υπουργείου, η πολιτική λύση δόθηκε από τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, δηλαδή να ενταχτούν τα έργα ΜΕΑ ΧΥΤΥ Χαλκίδας και Λαμίας με την βοήθεια του μιλώντας στον υπουργό ΥΠΕΝ για την επίσπευση της ΑΕΠΟ για την ΜΕΑ ΧΥΤΥ Χαλκίδας και για την ΜΕΑ ΧΥΤΥ Λαμίας να ενταχθεί και μετά να γίνουν απαλλοτριώσεις του χώρου .

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Στερεά με τα απόβλητα στο δρόμο .
Πρέπει να δώσουμε λύση στο πρόβλημα για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με αυξημένα τέλη και δισβάσταχτα κόστη στους δήμους», δήλωσε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, Νίκος Μαστροκώστας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Αναστασίου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης , ο γενικός διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Χαράλαμπος Τσοκάνης, η δήμαρχος Χαλκιδέων και ο Νίκος Μαστροκώστας. 

«Στη συνάντηση που προκαλέσαμε με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Θύμιο Καραΐσκο για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, θέσαμε το αίτημα της δημόσιας χρηματοδότησης Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και λάβαμε την καθαρή δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis για την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ των μονάδων Λαμίας και Χαλκίδας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό για την ισχυρή πολιτική βούληση και την καθαρή θέση για το τόσο κρίσιμο ζήτημα των Δήμων μας! Ευχαριστούμε, επίσης, τον βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη για την ισχυρή στήριξη του αιτήματος και τη μέριμνα για επίσπευση της συνάντησης.
Θα ακολουθήσει σκληρή δουλειά και στενή συνεργασία όλων των φορέων για την υλοποίηση της πράξης», δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.  

Να σημειώσουμε ότι το σημερινό ραντεβού έγινε μετά από πρωτοβουλία και επιμονή του Νίκου Μαστροκώστα, ο οποίος αποκάλυψε στο evima.gr πως κλείστηκε η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr