Τέμπη: Εισήγηση προς Μητσοτάκη για διακοπή των δρομολογίων τρένων μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τέμπη: Εισήγηση προς Μητσοτάκη για διακοπή των δρομολογίων τρένων μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα

Διακοπή δρομολογίων για δύο με τρεις μήνες στο τρένο αναμένεται να εισηγηθούν οι αρμόδιοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Μία κομβική εισήγηση για τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου αναμένεται να γίνει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Star, η εισήγηση, που θα γίνει στον πρωθυπουργό, θα αφορά τη διακοπή των δρομολογίων των τρένων είτε για δύο, είτε για τρεις μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες, για να λειτουργήσουν τα συστήματα ασφαλείας, δηλαδή της τηλεδιοίκησης και της σηματοδότησης σε όλη τη γραμμή.

Οι αρμόδιοι, που αναμένεται να κάνουν την εισήγηση στον πρωθυπουργό, εκτιμούν ότι βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι τον Ιούλιο, θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί τα συστήματα ασφαλείας σε όλη τη γραμμή, στα κομμάτια, όπου δεν υπήρχε το σύστημα.

Σταματώντας τα τρένα για δύο με τρεις μήνες, θα μπορέσουν, σύμφωνα με το Star, να επισπευστούν οι εργασίες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σε όλη τη γραμμή η λειτουργία του συστήματος ασφαλείας.

Παράλληλα, αναμένεται να προταθεί στον πρωθυπουργό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, να γίνεται η μεταφορά των επιβατών με λεωφορεία του ΟΣΕ, τα οποία θα προστεθούν στου ΚΤΕΛ, για να μεταφέρονται οι επιβάτες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Η εισήγηση, όπως προαναφέρθηκε, θα γίνει στον πρωθυπουργό με τις αρχές της ερχόμενες εβδομάδα και αναμένεται να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύσκολα θα την κάνει δεκτή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr