Τηλεδιάσκεψη Σπύρου Πνευματικού με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των συκοπαραγωγών της Εύβοιας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Σπύρου Πνευματικού με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των συκοπαραγωγών της Εύβοιας

Ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του

Τηλεδιάσκεψη για την ενίσχυση των συκοπαραγωγώντης Εύβοιας πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό καθώς και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη κ. Στολίδη και τον Γενικό Διευθυντή του Συνεταιρισμού κ. Χατζηγεωργάκη.

Οι εκπρόσωποι του ΑΣ Ταξιάρχη, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Πνευματικό και τον κ. Υπουργό για την διοργάνωση της τηλεδιάσκεψης, εξέθεσαν τις απώλειες που έχει υποστεί η συκοπαραγωγή στην Εύβοια από την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά και τη σημαντική υποχώρηση στις τιμές παραγωγού ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για το θέμα της «Μήδειας», ο κ. Λιβανός ενημέρωσε ότι υπάρχει συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ για την προσπάθεια ένταξης των πληγέντων σε πρόγραμμα όπως είχε γίνειγια την κακοκαιρία «Ιανός», ώστε να μπορούν να αποζημιωθούν άμεσα, και όχι με καθυστέρηση όπως θα γινόταν μέσω του ΠΣΕΑ, και δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει τους συκοπαραγωγούς της Εύβοιας από σήμερα στη διαδικασία, ώστε να προχωρήσει ο σχετικός φάκελος σωστά και γρήγορα.

Όσον αφορά τις ζημιές από την πανδημία, ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στις δυσκολίες εξασφάλισης χρηματοδότησης, συμφωνήθηκε όμως να υποβληθεί τεκμηριωμένος φάκελος, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να διεκδικηθεί η ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα αποζημίωσης.

Σε σχετική αναφορά του κ. Πνευματικού ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι συκοπαραγωγοί ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι σε συνεταιρισμό ο κ. Υπουργός είπε ότι θα εξετασθεί το θέμα μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά τόνισε και τη μεγάλη σημασία της ένταξης των παραγωγών σε συνεταιριστικά σχήματα σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού τα μέλη των συνεταιρισμών έχουν πρόσβαση σε περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του να γίνει η τηλεδιάσκεψη αλλά και για τη διαρκή επικοινωνία που είχε μαζί του όλο το τελευταίο δεκαπενθήμερο για όλα τα θέματα που αφορούν στις αγροτικές καταστροφές στην Εύβοια από τη “Μήδεια”. Με τη δική του καθοδήγηση, έχει ήδη ξεκινήσει η ετοιμασία του φακέλου ούτως ώστε όλη η διαδικασία να προχωρήσει τάχιστα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr