Τι απάντησε σε ερώτηση του evima.gr  για τη Β. Εύβοια ο πρωθυπουργός – Την επόμενη εβδομάδα συναντάται με το Σταύρο Μπένο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απάντησε σε ερώτηση του evima.gr για τη Β. Εύβοια ο πρωθυπουργός – Την επόμενη εβδομάδα συναντάται με το Σταύρο Μπένο

Το μήνυμα που έστειλε μέσω του evima στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας

Στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού το evima.gr.

Η ερώτηση του evima στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη Φυλλένια Γκότση: «Η Βόρεια Εύβοια έχει υποστεί μια τεράστια καταστροφή. Και δεν αφορά μόνο τα σπίτια, τα δάση και τις καλλιέργειες που κάηκαν. Αυτή η καταστροφή θα έχει μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες για την περιοχή. Στον τουρισμό, στην παραγωγή, σε όλα…Τι θα κάνετε για τη μακροπρόθεσμη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής; Δημιουργήσατε μια επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Μπένο. Τί ακριβώς θα κάνει;»

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όντως  η καταστροφή ξεπερνά την οικολογική επίπτωση από μια μεγάλη πυρκαγιά. Αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον Σταύρο Μπένο όπου θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της Εύβοιας.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις  στη Βόρεια Εύβοια είπε ότι θα είναι σε δύο επίπεδα.

«Πρώτον τις βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης των πληγέντων και δεύτερον τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο φυσικό περιβάλλον ώστε να προστατευτούμε από πλημμυρικά φαινόμενα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας τους απηύθυνε μήνυμα ότι το κράτος θα είναι δίπλα τους.

Δείτε τι απάντησε ο πρωθυπουργός

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr