Το ΚΚΕ Καρύστου για την απάντηση του Υφυπ. Υγείας σε αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή για το Νοσοκομείο Καρύστου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ Καρύστου για την απάντηση του Υφυπ. Υγείας σε αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή για το Νοσοκομείο Καρύστου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Μετά από πέντε ολόκληρους μήνες απάντησε ο Υπουργός Υγείας στα αιτήματα του Δήμου Καρύστου που έθεσαν με τη μορφή Αναφοράς στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης.

Υπενθυμίζεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου είχε εγκρίνει ομόφωνα, στις 12/5/2020, πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτώντας από το Υπουργείο Υγείας: την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Καρύστου, όπως και του ΕΚΑΒ, ώστε να επανδρώνει 2 οχήματα (4 άτομα) ανά βάρδια, την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης από κονδύλια του Υπ. Υγείας ή του ΕΚΑΒ τόσο για την κάλυψη με προσωπικό όσο και για το ενοίκιο του σταθμού και όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Οι ανάγκες αυτές διευκρινίζεται πως δεν προκύπτουν με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι πάγιες, παρ’ ότι τώρα είναι αυξημένες. Για αυτό θα πρέπει το προσωπικό να είναι μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.

Λες και δεν υπάρχει πανδημία

εδώ και δέκα μήνες στη χώρα η απάντηση του Υπουργού!

Ούτε μια νύξη δεν έγινε στην απάντηση του Υπουργού για την ανάγκη πλήρους κάλυψης των κενών στο Νοσοκομείο Καρύστου.Φαίνεται πως η Κυβέρνηση θεωρεί φυσιολογικό να καλύπτεται το 85% σε ιατρούς, το 75% του παραϊατρικού προσωπικού, το 71% του νοσηλευτικού και μόλις το 55% του διοικητικού. Μάλιστα αυτά τα ποσοστά είναι μετά τις 15 έκτακτες προσλήψεις επικουρικού ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού λόγω της πανδημίας.

Για τον τομέα του ΕΚΑΒ ο κ. Υπουργός δηλώνει πως επί της ουσίας θα συνεχιστεί η ανακύκλωση του προσωπικού και όχι η ενίσχυση του με μόνιμο προσωπικό.

Ο κ. Υπουργός αντί να δώσει χρονοδιάγραμμα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των παραπάνω κενών στην απάντηση του κάνει λόγο για τον «αγώνα» της 5ηςΥγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Δε λέει όμως ότι το επικουρικό προσωπικό πληρώνεται από τα έσοδα του Νοσοκομείου, δηλαδή από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δηλαδή, παρά τα μεγάλα λόγια περί ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας η Κυβέρνηση βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία για την προώθηση της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας, της λεγόμενης «αυτονόμησης των υγειονομικών μονάδων» που σημαίνει ότι ο λαός θα βάζει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει πρόσβαση στην Υγεία. Η πολιτική αυτή υλοποιείται βήμα βήμα από όλες τις Κυβερνήσεις.

Να δυναμώσει η πάλη για την Υγεία του λαού!

Τώρα πρέπει να ενισχυθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγείας, για ενίσχυση τους με όλο το προσωπικό και με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Να διεκδικηθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας ενάντια στην πανδημία όπως τα μαζικά διαγνωστικά τεστ, η πλήρης υγειονομική κάλυψη όλου του πληθυσμού, το άνοιγμα των σχολείων με μικρότερα τμήματα και όλα τα μέτρα προστασίας.

Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ