ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον ελλιμενισμό του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος» στο λιμάνι της Κύμης ζητάει ο Θ. Ζεμπίλης

Τον ελλιμενισμό του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος» στο λιμάνι της Κύμης ζητάει ο Θ. Ζεμπίλης
Τι αναφέρει η επιστολή στον Υπουργό Άμυνας

Τον ελλιμενισμό του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλλος» στο λιμάνι της Κύμης ζητάει ο Θανάσης Ζεμπίλης με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο Βουλευτής Εύβοιας υπογραμμίζει ότι το 2023 συμπληρώνονται 50 χρόνια από το Κίνημα του Ναυτικού και 10 χρόνια από τον θάνατο του κυβερνήτη του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος», του Κουμιώτη Ναυάρχου Νίκου Παππά. Ειδικότερα, η επιστολή του Θανάση Ζεμπίλη αναφέρει τα εξής: 

 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,  

Το αντιτορπιλικό «Βέλος» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ηρωικό του πλήρωμα και τον αείμνηστο τέως αρχηγό ΓΕΝ και πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παππά. Ως γνωστόν, ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς, ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος» πρωτοστάτησε στο Κίνημα του Ναυτικού την 23η Μαΐου 1973 ενάντια στη δικτατορία και τίμησε το ένδοξο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.  

    

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας και μετά τον θάνατο του αναπαύεται στη γενέτειρα του. Από την τελευταία του κατοικία αγναντεύει πλέον το λιμάνι της Κύμης και το Αιγαίο πέλαγος, που τόσο αγάπησε και για την υπεράσπισή του οποίου αφιέρωσε αρκετά χρόνια της επαγγελματικής του ζωής.

 

Το 2023, συμπληρώνονται 50 χρόνια από το Κίνημα του Ναυτικού και 10 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Παππά. Το γεγονός αυτό αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων με επίκεντρο την όμορφη και αρχοντική πόλη της Κύμης. 

Με βάση τα παραπάνω, θέλω να σας ζητήσω, μετά την προσωρινή του παραμονή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τον ελλιμενισμό του αντιτορπιλικού «Βέλος» στο λιμάνι της Κύμης, γενέτειρας του Νίκου Παππά. Η ιστορία του Νίκου Παππά δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από το «Βέλος» , ένα μνημείο ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, και θεωρούμε ότι μία τέτοια κίνηση θα αποτελούσε μία επιπλέον απόδοση τιμής στον γενναίο αντιστασιακό και εμπνευσμένο ηγέτη του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος άφησε απαράμιλλες παρακαταθήκες αγώνων και προσφοράς στην Πατρίδα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr