ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσοκάνης για εμβόλιο: Μέχρι τώρα κερδίζαμε μάχες – Σήμερα κερδίζουμε τον πόλεμο

Το μήνυμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ευβοίας
Τσοκάνης για εμβόλιο: Μέχρι τώρα κερδίζαμε μάχες – Σήμερα κερδίζουμε τον πόλεμο

Παράδειγμα προς όλους τους νεολαίους της Εύβοιας έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Ο Χρήστος Τσοκάνης  έκανε σήμερα το εμβόλιο για τον κορονοϊό δίνοντας το εξής μήνυμα: «Μέχρι τώρα κερδίζαμε μάχες. Σήμερα κερδίζουμε τον πόλεμο»!

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των νέων ηλικιών στην επιχείρηση «Ελευθέρια», καθώς στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ήδη 70.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού ενώ 3.780 άτομα έκανα ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου.  Οσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα 30 – 39, 130.000 πολίτες έκαναν το εμβόλιο ενώ έχουν εμβολιαστεί μία φορά 19.000 άτομα. Σημειώνεται πως το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου, στην επιχείρηση «Ελευθερία» μπαίνει και η ηλικιακή ομάδα 45 – 49 ετών, καθώς ανοίγει η πλατφόρμα, ενώ οι συγκεκριμένοι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Σύμφωνα με πληροφορίες τουethnos.gr, η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49 ανοίγει στις 8:00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ όσοι έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφησηθα λάβουν μήνυμα sms στο κινητό τους τηλέφωνο.

Από τις υγειονομικές Αρχές υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών στις νεότερες ηλικίες. Σημειώνεται πως ο εμβολιασμός των 30ρηδων και των 40ρηδων θεωρείται στοίχημα από κυβέρνηση και ειδικούς καθώς από τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει μετά από περίπου 7 μήνες η εστίαση και οι συγκεκριμένες ηλικίες επισκέπτονται συχνότερα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

 

Γενικότερα, σύμφωνα με το emvolio.gov.gr, στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 3.075.698εμβολιασμοί και αναλυτικότερα, 2.131.900 πολίτες έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, και 943.798 είχαν κάνει και τις δύο δόσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ