Βόρεια Εύβοια: Στη σύσκεψη φορέων στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόρεια Εύβοια: Στη σύσκεψη φορέων στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)

Στη Βόρεια Εύβοια έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου στις 10:30 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη φορέων στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας, στην οποία θα μετάσχει επίσης ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο.

Στη σύσκεψη θα γίνει η παρουσίαση και συζήτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο και τους δημάρχους της περιοχής.

Στις 11 το πρωί της Τρίτης ανεβαίνει για διαβούλευση η πλατφόρμα ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύεται σχεδόν από το μισό υπουργικό συμβούλιο, καθώς θα γίνουν αναλυτικά από υπουργούς και γραμματείς υπουργείων οι παρουσιάσεις των έργων του Προγράμματος Ανασυγκρότησης.

 

 

 

Ο Πρωθυπουργός πλαισιώνεται από τους Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό στο Πρωθυπουργό, τη Νίκη Κεραμέως, υπουργό παιδείας, την Ασημίνα Γκάγκα αναπληρώτρια Υγείας , τον Γιώργο Καραγιάννη, υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Γιώργο Αμυρά, υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Λίνα Μενδώνη υπουργό Πολιτισμού, τον Γιώργο Γεωργαντά, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και τους γενικούς γραμματείς Δ. Σκάλκο, Β. Λοίζου, Σοφία Νικολάου, Κ. Μπαγινέτα και Άννα Στρατινάκη.

 

Το σχέδιο ανασυγκρότησης

Το σχέδιο ολικής ανασυγκρότησης της Εύβοιας παρουσίασε πριν από έναν μήνα στον πρωθυπουργό ο Σταύρος Μπένος.

«Το σχέδιο συμπληρώνει όλες τις πρωτοβουλίες ανακούφισης, οι οποίες ήδη δρομολογούνται. Και πιστεύω ότι μόνο κακόπιστοι επικριτές μας δεν θα αναγνώριζαν ότι το ελληνικό κράτος κινήθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα ως προς τις αποζημιώσεις μέσα από το πλαίσιο της κρατικής αρωγής» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της 3ης φάσης ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας, από τον επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής, κ. Μπένο.

Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για ένα «πολύ συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο ολικής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας», το οποίο «θα αποτελέσει το μοντέλο για έναν νέο τρόπο να αντιλαμβανόμαστε την ολιστική ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας τον θεσμό των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων έτσι, ώστε όλες οι πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνουμε να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο να μπορεί να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, και πρώτα και πάνω από όλα να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάστηκαν στη βόρεια Εύβοια ότι αξίζει να παραμένουν στον τόπο τους και ότι τα παιδιά τους θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον από αυτούς».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr