Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις πρόσφατες πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις πρόσφατες πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια.

Συζητήθηκε στη βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις πρόσφατες πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια.

Ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την αρχική του τοποθέτηση υπογράμμισε πως: «για πολλοστή φορά μιααναμενόμενη φθινοπωρινή καταιγίδα οδήγησεσε νεκρό, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του λαούκαι προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε σπίτιασε λαϊκές περιουσίες και υποδομές στηνΑττική, την Εύβοια, τα Επτάνησα, τηνΠελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία, τηΜακεδονία, σε όλη τη χώρα.

Έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένοσχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και οιαναγκαίες υποδομές. Οι ευθύνες τηςκυβέρνησης, των προηγούμενων κυβερνήσεωνκαι του αστικού κράτους είναι εγκληματικές. Θεωρούν κόστος τις λαϊκές ανάγκες και όφελοςτα καπιταλιστικά κέρδη, σύμφωνα με τηστρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επίκαιρη ερώτηση του ΚομμουνιστικούΚόμματος της Ελλάδας κατατέθηκε για τιςζημιές της πλημμύρας στην Εύβοια πουπροκάλεσε η «Αθηνά». Προειδοποιήσαμε γιατον κίνδυνο. Η πολιτική που έκαψε τη ΒόρειαΕύβοια τον Αύγουστο, την έπνιξε σε συνθήκεςμιας συνηθισμένης για την περιοχήβροχόπτωσης. Μετά την καταστροφικήπυρκαγιά, η καθυστέρηση στα αναγκαίααντιδιαβρωτικά μέτρα είναι προκλητική. Δενέγινε καν η αρχή των αντιπλημμυρικών έργων. Η Κυβέρνηση παίζει με την ατομική ευθύνη καιτη ζωή του λαού.

Τι έγινε στην Εύβοια; Καθαρίστηκαν πρόχειρακάποια ρέματα και δεν είχαν διέξοδο τα νερά. Οι εκβολές ήταν φραγμένες. Αυτό έγινε στηνΑγία Άννα και στο Αχλάδι. Κάθε φοράπλημμυρίζει η Κοτσικιά και το Ψαροπούλι. ΟιΡοδιές και η Λίμνη αντιμετωπίζουν θανάσιμοκίνδυνο. Οι ποταμοί Κηρέας και Νηλέας είναιαφημένοι στη  μοίρα τους μετά την κακοκαιρίατου «Ζορμπά» το 2018. Το Μαντούδι και ταχωριά του έχουν θρηνήσει νεκρούς, μόνιμακαταστρέφονται καλλιέργειες. Η Ιστιαία υποφέρει. Το Ληλάντιο Πεδίο καταστράφηκε το2009, θρηνήσαμε νεκρούς το 2020. Και δενέχει γίνει κανένα, μα κανένα αντιπλημμυρικόέργο. Οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωσητα θεωρούν μη επιλέξιμα. Καμία πρόνοια για τηΓέφυρα των Φύλλων, κανένα ουσιαστικό έργοστο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, στα Στύρα, την Κάρυστο, το Αλιβέρι και την Κύμη.

Κύριε Υπουργέ, να δώσετε συγκεκριμένηαπάντηση και να πείτε πώς και πότε θαπροχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, πώς θααποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% χωρίςόρους και προϋποθέσεις και όχι με τουςάθλιους όρους που αντιμετωπίζουν σήμερα οιπυρόπληκτοι».

 

Στη δευτερολογία του ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε πως «δεν είναι πρώτη φορά, κύριεΥπουργέ, που επιχειρείται, για να καλυφθεί ητραγωδία που έχει ζήσει ο λαός μας και οιπολύ βαριές συνέπειες, να παιχτεί αυτό τοάθλιο πινγκ πονγκ ανάμεσα στην κεντρικήδιοίκηση, στην τοπική και περιφερειακήδιοίκηση και τα δασαρχεία στην περίπτωσητων πλημμυρών. Όμως αυτή η απαράδεκτηπρακτική έχει οδηγήσει στο ναανακυκλώνονται συνέχεια αυτά τα προβλήματαπου πλήττουν τον λαό μας. Δηλαδή καισήμερα η Κυβέρνηση επιχείρησε ναδικαιολογηθεί με ψεύτικους ισχυρισμούς, γιανα καλύψει τις ευθύνες της, για να καλύψειτις ευθύνες αυτού του σάπιου συστήματος πουυπηρετεί και του αστικού κράτους, που θάβειή καίει τις λαϊκές ανάγκες, αλλά χτυπάει ρεκόρόταν πρόκειται για αντιλαϊκά μέτρα, καταστολήκαι προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το κράτος αυτό που διαχειρίζεστε διαθέτειδισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότησητων οικονομικών ομίλων, που έχουνθησαυρίσει, δίνει πάνω από 4 δισεκατομμύριαευρώ τον χρόνο

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr