Βουλή: Ξεκίνησε η «μητέρα των πολιτικών μαχών»- Στο βήμα ο Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ξεκίνησε η «μητέρα των πολιτικών μαχών»- Στο βήμα ο Μητσοτάκης

"Τίποτα δεν πρέπει να θέσει σε αμφισβήτηση αυτόν τον επιτελικό βραχίονα του κράτους, είπε στην έναρξη της ομιλίας" χαρακτηριστικά.

Ξεκίνησε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανεβαίνει στο βήμα για να πραγματοποιήσει την ομιλία του επί του ζητήματος.

“Παίρνω το λόγο με την ελπίδα ότι θα βρούμε λύσεις και σε μια περίοδο με μεγάλη τοξικότητα να αναζητήσουμε συγκλίσεις” είπε αρχικώς και τόνισε πως υποδέχτηκε με αυτοκριτική τα όσα συνέβησαν με τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη.

“Δεν δίστασα να παραδεχθώ ότι ήταν λάθος και προχώρησα σε αλλαγές προσώπων, αλλά και αλλαγές στην ΕΥΠ. Δέχθηκα αμέσως η υπόθεση να έρθει στην ολομέλεια, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να γίνει αυτή η συζήτηση. Παράλληλα κατέθεσε 4 τομές αλλαγών για να διαμορφώσουμε μια νέα πραγματικότητα στο χώρο των μυστικών υπηρεσιών, αλλά να σεβαστούμε το έργο που επιτελεί η ΕΥΠ. Συντέλεσε καθοριστικά για να μας βρει έτοιμους η μαζική εισβολή μεταναστευτική που ετοιμαζόταν στον Εβρο. Μας βοηθά στη διπλωματία, εξιχνιάζει σοβαρά εγκλήματα, έχει διαρκές μέτωπο με την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες στο εξωτερικό. Επιτυχίες που σχεδόν ποτέ δεν γίνονται γνωστές.

“Τίποτα δεν πρέπει να θέσει σε αμφισβήτηση αυτόν τον επιτελικό βραχίονα του κράτους, είπε στην έναρξη της ομιλίας” χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr