Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: «Κλειδώνει» ο νέος υπουργός – Αυτός είναι πρώτος στη λίστα Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: «Κλειδώνει» ο νέος υπουργός – Αυτός είναι πρώτος στη λίστα Μητσοτάκη

Πρόσωπο με εμπειρία που μπορεί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μεταξύ Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων στη μάχη της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Μετά το… αλαλούμ του ανασχηματισμού και τη σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στο πρόσωπο το οποίο θα καθίσει στον υπουργικό θώκο του υπό σύσταση υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Μπορεί η… επεισοδιακή άρνηση του ναυάρχου Αποστολάκη να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Πολιτικής Προστασίας να «πάγωσε» και την ίδρυση του συγκεκριμένου υπουργείου, όμως πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το σχέδιο να προχωρήσει και η Πολιτική Προστασία να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως έχοντας το δικό της υπουργείο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την αντίδραση του κ. Αποστολάκη, μετά τη σφοδρή κριτική και τους χαρακτηρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. τον χαρακτήρισαν αποστάτη) που ανάγκασαν τον ναύαρχο σε… άτακτη υποχώρηση και την κυβέρνηση σε… τρικυμία.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο κ. Μητσοτάκης προσανατολίζεται και πάλι σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα, με εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και με θητεία τόσο στην στρατιωτική όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για ευπατρίδη, δουλευταρά, που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και μπορεί να αποτελέσει με απόλυτη ακρίβεια το συνδετικό κρίκο μεταξύ Πυροσβεστικής και Ενόπλων Δυνάμεων στη μάχη της δασοπυρόσβεσης, αλλά και της διαχείρισης κάθε είδους απειλής από φυσικές καταστροφές.

Εξάλλου, η καθοριστική συμβολή των Ένοπλων Δυνάμεων, τις οποίες κατηύθυνε αποτελεσματικά στη στήριξη της Πολιτείας στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, συνεργαζόμενος υποδειγματικά με τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον έχουν τοποθετήσει πρώτο στη λίστα του πρωθυπουργού για την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων του νέου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει «κλειδώσει», ωστόσο, φαίνεται πως το συγκεκριμένο πρόσωπο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υπουργοποιηθεί, μιας και εκτός των άλλων χαίρει της εκτίμησης τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, όσων και των υπολοίπων κομμάτων.

Οι αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr