Ζεμπίλης: Πυλώνας για την Εύβοια το φράγμα Σέττας Μανικίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζεμπίλης: Πυλώνας για την Εύβοια το φράγμα Σέττας Μανικίων

«Το φράγμα Σέττας Μανικίων, που εντάξαμε στο «Α.Τρίτσης» με 41 εκ. ευρώ Π/Υ, θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τη κεντρική Εύβοια!», δήλωσε από την Σέττα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Ζεμπίλης.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης παρέστη στην κοπή της πίτας της Τ. Κ. Σέττας και του Δασικού Συνεταιρισμού της Κοινότητας Σέττας. Ο Βουλευτής Ευβοίας στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

 

«Η Σέττα που απαγκιάζει στις νότιες πλαγιές του Ξηροβουνίου είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά ορεινά χωριά. Ένα πραγματικό στολίδι για την Εύβοια με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Αποτελεί ήδη πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω τις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται με την κατασκευή του φράγματος Σέττας – Μανικιών. Ήδη εντάξαμε το έργο στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης με προϋπολογισμό 41 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο αυτής της μορφής που θα έχει εκτελεστεί ποτέ στην Εύβοια.

Η κατασκευή του φράγματος θα αντιμετωπίσει ολιστικά και οριστικά τα προβλήματα  ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής. Επίσης, η ολοκλήρωση του φράγματος ΣέτταςΜανικίων θα αποτελέσει προστιθέμενη τουριστική αξία για την ευρύτερη περιοχή με δυνατότητα επισκεψιμότηταςόλο το χρόνο.

Με την κατασκευή της τεχνητής λίμνης και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για αναψυχή, δραστηριότητες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού η εν λόγω περιοχή θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Βρισκόμαστε ήδη στο τελικό στάδιο επικαιροποίησης της μελέτης, καθώς και της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προκειμένου σύντομα να δημοπρατηθεί». 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr