Ζεμπίλης: Θα χορηγηθεί και στην Εύβοια το επίδομα πλημμυροπαθών για τους βοηθητικούς χώρους/αποθήκες κατοικιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζεμπίλης: Θα χορηγηθεί και στην Εύβοια το επίδομα πλημμυροπαθών για τους βοηθητικούς χώρους/αποθήκες κατοικιών

Επικοινωνία Ζεμπίλη με Λιβάνιο

Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις ευεργετικές διατάξεις της υπ. αριθμ. 89572 ΚΥΑ και οι πληγείσες περιοχές από την φονική θεομηνία «Θάλεια» των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων. Πράγματι, ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ζεμπίλη ότι θα εκδοθεί νέα ΚΥΑ, που θα περιλαμβάνει και την ΠΕ Εύβοιας στο εφαρμοστικό πεδίο της ανωτέρω διάταξης.

Ειδικότερα, στην  ΚΥΑ υπ´αρ. 89572 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 5590/Β/19-12-2020 με θέμα «Συμπληρωματική χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές», προβλέπεται ότι «Το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών της παρ. 1, του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 33862/16.05.2019 (Β’ 1699) κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, χορηγείται και στα νοικοκυριά των οποίων βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας αυτών, πλήγηκαν από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και των συνεπακόλουθων πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.»

Με την νέα τροποποιητική ΚΥΑ, που θα εκδοθεί άμεσα, θα προβλέπεται ότι το ανωτέρω επιπλέον επίδομα θα χορηγηθεί και στα νοικοκυριά των οποίων βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας αυτών, επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια την 8η και 9η Αυγούστου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr