Ζέττα Μακρή: Κλειστά επτά τμήματα στα σχολεία όλης της χώρας – Επενδύουμε στα τεστ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζέττα Μακρή: Κλειστά επτά τμήματα στα σχολεία όλης της χώρας – Επενδύουμε στα τεστ

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών Αρχών βρίσκονται τα σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια με τα κρούσματα στα παιδιά να αυξάνονται καθημερινά - Τι λέει στο Newsbomb.gr, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Η εκθετική διασπορά του κορονοϊού των τελευταίων ημερών στην επικράτεια που μεταφράζεται σε ραγδαία άνοδο των νέων μολύνσεων και στα παιδιά δημιουργεί πρόσφορο έδαφος ανησυχίας για το τι μέλλει γενέσθαι στα σχολεία το επόμενο διάστημα.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας. Υπερβολικό βρίσκουν αρκετοί γονείς το μέτρο 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα, με αρκετούς να μην στέλνουν τα παιδιά τους από το πρώτο κιόλας κρούσμα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα άλλωστε δεν χωρούν αμφισβήτηση. Χθες, στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ, δημοσιεύτηκαν 8.613 νέα κρούσματα, 46 θάνατοι και 486 οι διασωληνωμένοι. Για σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 8.000 κρούσματα, ίσως και 8.500 όπως τονίζουν στο Newsbomb.gr κύκλοι από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι λιγότερα.

Τα επίσημα στοιχεία για το πρόγραμμα του εμβολιασμού έδωσε στη δημοσιότητα, κατά την ενημέρωση από υπουργείο Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, λέγοντας πως στις ηλικίες 12-18, που είναι τα άτομα τα οποία μπορούν να εμβολιαστούν, το ποσοστό είναι στο 71,4%.

Το Newsbomb.gr, επικοινώνησε με την υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή,ζητώντας τη θέση του υπουργείου αναφορικά με τις ανησυχίες γονέων και μαθητών για την κατάσταση στα σχολεία. Σύμφωνα με την κ. Μακρή, αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι κλειστά μόλις επτά τμήματα, ενώ υπάρχουν περισσότερα από 80.000, τονίζοντας ότι το ποσοστό παιδιών που νοσούν την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε σε 24% από 29% που ήταν στην τελευταία ενημέρωση.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα μέτρααποδίδουν κυρίως γιατί εφαρμόζονται κατά γράμμα από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ επεσήμανε πως το υπουργείο έχει επενδύσει στη διενέργεια των τεστ για την ανίχνευση και τον περιορισμό πιθανών κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Η δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή στο Newsbomb.gr:

Προτεραιότητα και στόχος όλων μας ήταν και είναι η σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά και με απόλυτη ασφάλεια, με τα σχολεία μας ανοιχτά, με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στο φυσικό τους περιβάλλον, τις σχολικές τάξεις.

Και όπως έχω διαπιστώσει και η ίδια, από επισκέψεις μου σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, εκπαιδευτικοί και μαθητές εφαρμόζουν υποδειγματικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Αυτή τη στιγμή, σε ό, τι αφορά τη σχολική κοινότητα μπορώ να σας πω ότι κλειστά, λόγω κορονοϊού, είναι μόλις 7 τμήματα σε πάνω από 80.000 τμήματα σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Ενώ το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29%, που ήταν τη δεύτερη εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων, στο 24% σήμερα, όπως ανέφερε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, καθ. Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

Μέσα από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το ποσοστό αναστολής λειτουργίας σε σύνολο τμημάτων, για τα κλειστά τμήματα αλλά και για τις αντίστοιχες ημερομηνίες αναστολής λειτουργίας.

Το Υπουργείο Παιδείας μετουσιώνει σε πολιτική απόφαση τις εισηγήσεις των ειδικών, σε στενή συνεργασία και με σεβασμό στις επιστημονικές και εμπεριστατωμένες υποδείξεις τους και δεν γίνεται συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Ακολουθούμε την διεθνή τάση και πρακτική για ιδιαίτερα αυξημένο έλεγχο και αυτό αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τον τακτικό έλεγχο μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, όπως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Επενδύουμε στη διενέργεια πολλών τεστ, ως τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να ανιχνεύσουμε, να απομονώσουμε και, ως εκ τούτου, να περιορίσουμε τη μαζική διασπορά του κορωνοϊού και διασφαλίζουμε τη μέγιστη προστασία της σχολικής κοινότητας.

Είναι υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω, ξανά, τους εκπαιδευτικούς μας, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την άμεση ανταπόκριση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα σε ποσοστό που έχει ξεπεράσει το 83%.

Επιπλέον, υπολογίζοντας και ένα ποσοστό 5% εκπαιδευτικών που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, προκύπτει ένα ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό κάλυψης της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στον κορoνοϊό.

Συνεχίζουμε να προτρέπουμε τους ελάχιστους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν αλλά και τους γονείς, που είναι, ακόμα, διστακτικοί, να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους, να συζητήσουν τις απορίες τους, να πάρουν υπεύθυνες επιστημονικές απαντήσεις και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Το εμβόλιο είναι η μοναδική μας ασπίδα προστασίας κατά του κορoνοϊού και μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε από αυτό το δώρο της επιστήμης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr