ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος στη Βουλή-Ίσως είναι η τελευταία φορά που μιλώ ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Καμμένος στη Βουλή-Ίσως είναι η τελευταία φορά που μιλώ ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του evima.gr στην Google

Καμμένος στη Βουλή-Ίσως είναι η τελευταία φορά που μιλώ σαν πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η κυβέρνηση απεργάζεται διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Αυτό είπε ξεκινώντας την ομιλία του κατά τη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Λαμβάνω ίσως το λόγο για τελευταία φορά ως πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής επεξεργάζεται το σενάριο διάλυσης του κόμματος μας όπως έγινε και με το Ποτάμι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντισταθούμε» είπε.

Ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό που ήταν στο έδρανο του έκανε λόγο για αχαριστία.

«Δεν περίμενα τέτοια αχαριστία κ. πρόεδρε απέναντι σε έναν έτερο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια και ήμασταν περήφανοι που βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε έναν δημοσιογράφο να διαβάσουν το άρθρο 15 της Βουλής και του εξήγησε ότι όταν μείνουν 5 βουλευτές σε μια κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να είναι εκλεγμένοι στο κόμμα αυτό έτσι όπως προβλέπει ο κανονισμός από το ίδιο ψηφοδέλτιο»

Ο κ. Καμμένος συνέχισε την επίθεση του κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για τον υπουργικό θώκο που διατηρεί στον Τέρενς Κουίκ ο οποίος θα πάρει την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου μόλις παραιτηθεί .

«Τώρα εξηγείται γιατί γίνεται ο κ. Κουίκ υπουργός γίνεται υπουργός γιατί όταν ο κ. Παπαχριστόπουλός παραιτηθεί θα τον αντικαταστήσει προκειμένου να φύγει από την ομάδα των ανεξάρτητων Ελλήνων. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ οφείλω να πω ότι δεν το περίμενα από σας»

Ωστόσο ο κ. Καμμένος αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ενεργοποιηθεί αυτό το σενάριο εφόσον ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος που εξελέγη με τους ανεξάρτητους έλληνες επιστρέψει στο κόμμα.

«Αν δεν έρθει ο κ Νικολόπουλος στους Ανεξάρτητους Ελληνες χάνουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην Βουλής. Αν φύγουμε έτσι θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι εμείς δεν παίξαμε ένα παιχνίδι με το σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας δεν κάναμε καμιά συναλλαγή».

Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς τον ρώτησε πως γίνεται αυτό και αν κάτι τέτοιο ισχύει και ο κ. Καμμένος απάντησε

«Ισχύει με το άρθρο 15 παράγραφος 3 κ. Πρωθυπουργε»

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr