Καλοκαιρινά βιβλιοπαιχνιδίσματα στη Χαλκίδα

Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, φέτος το καλοκαίρι, υποδέχονται τους μικρούς φίλους και τους υπόσχονται απίστευτες περιπέτειες μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.

Από τις 26 Ιουνίου έως τις 8 Αυγούστου 2019, θα γνωρίσουμε διάφορα είδη βιβλίων και μέσα από παιχνίδι-τραγούδι-χορό-θέατρο-μαγειρική-δημιουργικές κατασκευές θα αγαπήσουμε ένα σπουδαίο φίλο των παιδιών, το ΒΙΒΛΙΟ.

Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν και γίνεται με προεγγραφή στο τηλέφωνο της βιβλιοθήκης 22210-23253 (Δευτέρα-Τρίτη-Παρασκευή 9.00-13.00, Τετάρτη-Πέμπτη 15.00-19.00). Παρακαλείστε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στις συναντήσεις που σας ενδιαφέρουν, καθώς ο αριθμός των παιδιών σε κάθε συνάντηση θα είναι περιορισμένος (20 παιδιά).

Κάποιες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της βιβλιοθήκης και κάποιες σε εξωτερικούς χώρους (θα αναρτηθούν στο πρόγραμμα).

Πρόγραμμα συναντήσεων 15 Ιουλίου-18 Ιουλίου (10.00-12.00 π.μ.):

·         Δευτέρα 15 Ιουλίου (βιβλιοθήκη):

Παραμύθι «Ποτέ μην τα παρατάς».

Γνωρίζουμε τη συγγραφέα του παραμυθιού και δασκάλα

Ελένη Ηλιάδου-Πολυκαρπίδη και μαζί της ζωγραφίζουμε, παίζουμε και τραγουδάμε.

·         Τετάρτη 17 Ιουλίου (βιβλιοθήκη):

Παραμύθι «Το δέντρο που είχε φτερά».

Φυτεύουμε το δέντρο της παρέας μας στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου, γι’ αυτό παίρνουμε μαζί μας τα καπελάκια μας.

·         Πέμπτη 18 Ιουλίου (βιβλιοθήκη):

Βιβλίο μαγειρικής «Εννιά παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα».

Φτιάχνουμε γλυκές κρέπες με τον π. Ιωάννη Φαφούτη.

Τραγουδάμε με τη Φωτεινή Καπαγιάννη.

Μαζεύουμε τρόφιμα για το συσσίτιο του Αγίου Δημητρίου.