Λίνα Μενδώνη: Τα Γλυπτά είναι κλεμμένα και φυσικά δεν ανήκουν στους Βρετανούς
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λίνα Μενδώνη: Τα Γλυπτά είναι κλεμμένα και φυσικά δεν ανήκουν στους Βρετανούς

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ότι η ελληνική κυβέρνηση προφανώς και δεν αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Βρετανία και ότι το αίτημα του δανεισμού δεν αλλάζει την πάγια θέση της Αθήνας.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είπε ότι είναι απολύτως ψευδές πως αποδεχόμαστε ότι η κυριότητα των Γλυπτών ανήκει στους Βρετανούς. «Από τη στιγμή που έχουμε κλοπή δεν δημιουργείται κανένα απολύτως δικαίωμα. Η πάγια θέση είναι ότι η Ελλάδα όχι απλώς δεν αναγνωρίζει την ιδιοκτησία των Γλυπτών αλλά ούτε τη νομή και την κατοχή». Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το αίτημά του για δανεισμό των Γλυπτών μέσα από τη συνέντευξή του στον Observer, έθεσε ένα απολύτως σαφές και ξεκάθαρο θέμα προς τους Βρετανούς. Ένα αίτημα δανεισμού, υπό την προϋπόθεση του πλαισίου που ήδη υπάρχει. «Δεν τίθεται θέμα κυριότητας των Γλυπτών. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την κλοπή», ξεκαθάρισε η υπουργός Πολιτισμού.

Η κυρία Μενδώνη είπε ακόμα ότι η πρόταση να εκτεθούν στην Αθήνα από τον πρωθυπουργό δεν αλλάζει το πάγιο αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή των Γλυπτών. «Έχουν ανταποκριθεί πολύ θετικά στο αίτημα του πρωθυπουργού. Είναι μια χειρονομία καλής θέλησης. Εμείς σαν υπουργείο Πολιτισμού θα ετοιμάσουμε τη γραπτή πρόταση και ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη δικαιοδοσία των κινήσεων», είπε η υπουργός Πολιτισμού.

Στο ερώτημα αν είναι έτοιμη η πρόταση, η κυρία Μενδώνη είπε ότι ετοιμάζεται η πρόταση και όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ