Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας΄΄Οι Κομνηνοί΄΄-Εκδηλώσεις στη Χαλκίδα για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας΄΄Οι Κομνηνοί΄΄-Εκδηλώσεις στη Χαλκίδα για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» για τα 100 χρόνια  της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Κυριακή 19 Μαΐου 2019 – Παραλία Χαλκίδας ( στρογγυλό ) :

– «Δράσεις Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης»

Στην πλατεία στο Κόκκινο σπίτι καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 18-19/5 το ενημερωτικό μας περίπτερο θα λειτουργήσει ως η καρδιά του Ποντιακού στοιχείου για την Εύβοια. Εκεί μπορεί κανείς να επισκεφθεί την έκθεση αρχειακού υλικού για τον Πόντο και την ιστορία του, κι επιπρόσθετα να παρακολουθήσει προβολές οπτικοακουστικών έργων, φωτογραφιών και ιστορικών στοιχείων για τη Γενοκτονία.
Το παρευρισκόμενο κοινό εκτός από την ενημέρωση και τη συζήτηση με τα μέλη του Συλλόγου θα μπορεί να έρθει σε επαφή με σημαντικά λαογραφικά στοιχεία των προγόνων μας μέσω της παρουσίασης της ποντιακής φορεσιάς καθώς επίσης μπορεί να μάθει τις συνήθειες των Ελλήνων του Πόντου μέσα από τις γεύσεις των παραδοσιακών εδεσμάτων που θα προσφέρουμε.
Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ & του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΔΟΑΠΠΕΧ)

Κυριακή 19 Μαΐου 2019 – Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ( παλαιό νεκροταφείο ), Χαλκίδα :

– «Επιμνημόσυνη Δέηση στα 353000 θύματα της Γενοκτονίας»

Με τιμητικό άγημα και παρουσία των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στους 353000 και πλέον αδελφούς μας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς που συνεχίζουμε τον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου !

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr