Χαλκίδα-Εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλώνων του Πόντου

Ο Σύλλογος Ποντίων N. Εύβοιας ” ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ ” συνεχίζοντας τον πολυετή αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, φέτος 100 χρόνια μετά σε μια χρονιά ορόσημο σας προσκαλεί να δώσετε το παρόν στις δράσεις που διοργανώνει.

Τρίτη 14 Μαΐου 2019 – 21:00- Στρογγυλό παραλίας Χαλκίδας:

-«ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»

Στις 14/5 το βράδυ η πρώτη στάση στον Πυρρίχιο δρόμο της μνήμης στη Χαλκίδα. Έπειτα στις 15/5 ποδηλατώντας ώς τον Αγιόκαμπο η Εύβοια θα δώσει τη δάδα στη Μαγνησία κι από εκεί θα συνεχιστεί το ταξίδι ως τη Θεσσαλονίκη. Είμαστε περήφανοι που η πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου μας που παίρνει σάρκα και οστά !

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου 2019 – Παραλία Χαλκίδας ( στρογγυλό ) :

– «Δράσεις Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης»

Στην πλατεία στο Κόκκινο σπίτι καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 18-19/5 το ενημερωτικό μας περίπτερο θα λειτουργήσει ως η καρδιά του Ποντιακού στοιχείου για την Εύβοια. Εκεί μπορεί κανείς να επισκεφθεί την έκθεση αρχειακού υλικού για τον Πόντο και την ιστορία του, κι επιπρόσθετα να παρακολουθήσει προβολές οπτικοακουστικών έργων, φωτογραφιών και ιστορικών στοιχείων για τη Γενοκτονία.
Το παρευρισκόμενο κοινό εκτός από την ενημέρωση και τη συζήτηση με τα μέλη του Συλλόγου θα μπορεί να έρθει σε επαφή με σημαντικά λαογραφικά στοιχεία των προγόνων μας μέσω της παρουσίασης της ποντιακής φορεσιάς καθώς επίσης μπορεί να μάθει τις συνήθειες των Ελλήνων του Πόντου μέσα από τις γεύσεις των παραδοσιακών εδεσμάτων που θα προσφέρουμε.
Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ & του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΔΟΑΠΠΕΧ)

Κυριακή 19 Μαΐου 2019 – Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ( παλαιό νεκροταφείο ), Χαλκίδα :

– «Επιμνημόσυνη Δέηση στα 353000 θύματα της Γενοκτονίας»

Με τιμητικό άγημα και παρουσία των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στους 353000 και πλέον αδελφούς μας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς που συνεχίζουμε τον αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου !