Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων [ΒΙΝΤΕΟ &ΦΩΤΟ]
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων [ΒΙΝΤΕΟ &ΦΩΤΟ]

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε Ιερά Αγρυπνία την Παρασκευή 23 Αύγουστου 2019, επί τη απόδοση της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως κατά ειδική παραχώρηση και ευλογία λόγω πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Ματζαρη της Επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου και επί τη μνήμη του Αγίου Εθνομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων.
Στην ακολουθία του Όρθρου εψάλησαν εγκώμια και ευλογητάρια της Παναγίας ενώπιον του ανθοστολίστου Επιταφίου της, τον οποίο κατά την διάρκεια του Ασματικού της Δοξολογίας οι πιστοί περιέφεραν πέριξ του Ιερού Ναού προς Αγιασμό και ευλογία.
Τις Ιερές Ακολουθίες τέλεσε ο Εφημέριος του Ναού, π. Παναγιώτης Καρακίτσος ενώ τους Ιερούς Ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Δέδε, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου του Ευγενικού Κάτω Πατησίων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την όλη προετοιμασία και διοργάνωση κατεύθυνε ο Ιεροψάλτης του Ι.Ν. Ρέτσας Αναστάσιος, Αναγνωστης της Μητροπόλεως Καρυστιας και Σκύρου.
Τέλος, μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας, μερίμνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, παρετεθη σε όλους τους παρευρισκόμενους εόρτιος τράπεζα στον αύλειο
χώρο του Ναού.

ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr