Αυτό είναι το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Ιθώμης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτό είναι το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Ιθώμης

1 χλμ από την Πηγαδά του Μελιγαλά και περνώντας πάνω από το αρχαιότερο γεφύρι της Ευρώπης, την γέφυρα της Μαυροζούμαινας, βρίσκεται το Νεοχώρι του Δήμου Οιχαλίας. Εκεί βρίσκεται μισό γκρεμισμένο το πατρικό σπίτι της Μαρίας Καλογεροπούλου, γνωστή στο ευρύ κοινό ως Μαρία Κάλλας. Της φημισμένης παγκοσμίως ντίβας της όπερας. Δυστυχώς ο χρόνος εδώ ολοκληρώνει το καταλυτικό του έργο. Μόνο σημάδι αισιοδοξίας ένα πανό που αναγράφει το σχέδιο αποκατάστασης και αναστήλωσης της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας. Της δικής μας Μαρίας όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του eleftheria.gr , δημοπρατείται η ανακατασκευή του πατρικού της Μαρίας Κάλλας.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα ανέφερε τα εξής:

“Την ανακατασκευή του πατρικού της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Ιθώμης δημοπρατεί ο Δήμος Οιχαλίας στα τέλη Αυγούστου, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Η δημοπράτηση θα γίνει ηλεκτρονικά και οι προσφορές θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων), μέχρι τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 10 το πρωί, ενώ η αποσφράγισή τους θα γίνει, ηλεκτρονικά επίσης, την Παρασκευή 30 του μήνα, στις 12 το μεσημέρι.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, έχει οριστεί σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.”

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr