ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατί τρώμε σήμερα Ρεβίθια με ρύζι

Γιατί τρώμε σήμερα Ρεβίθια με ρύζι
Σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου  τιμούμε την αποτομή της κεφαλής του Προδρόμου, δηλαδή την αποκεφάλιση του αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού κατά διαταγή του βασιλιά Ηρώδη. Είναι μέρα πένθιμη και τηρούμε αυστηρή νηστεία γι αυτό σύμφωνα με τις παραδώσεις τρώμε ρεβίθια με ρύζι. Η παράδοση αυτή προέρχεται από τους προγόνους μας και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε […]

Σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου  τιμούμε την αποτομή της κεφαλής του Προδρόμου, δηλαδή την αποκεφάλιση του αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού κατά διαταγή του βασιλιά Ηρώδη. Είναι μέρα πένθιμη και τηρούμε αυστηρή νηστεία γι αυτό σύμφωνα με τις παραδώσεις τρώμε ρεβίθια με ρύζι. Η παράδοση αυτή προέρχεται από τους προγόνους μας και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε αρκετά χωριά της περιοχής μας (Νεοχώρι, Άγιος Γεώργιος Αυλωναρίου) από τους νέους.

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για ένα βράδυ σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό και 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 καρότο, καθαρισμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα και κομμένα σε τρία κομμάτια (ή 1 κλωνάρι σέλινο, καθαρισμένο και κομμένο σε τρία κομμάτια)
  • 4 – 5 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε καρέ
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα, μπασμάτι (ή άλλο ρύζι για πιλάφι)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr