Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπουδιώτισα Σέτας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπουδιώτισα Σέτας

Με την πρέπουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η Εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως και εις τους Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αμπουδιώτισας – Αγίας Τριάδος στην ορεινή Σέτα του Δήμου Ερέτριας ανάμεσα στην φύση της δημιουργίας του θεού των αιωνόβιων πλατάνων και τα ελατοάλση των τρεχούμενων νερών με την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου προσήλθαν οι πιστοί να τιμήσουν την λαμπρή εορτή και να προσκυνήσουν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας της Αμπουδιώτισας εις την ανάμνηση γενομένου θαύματος κατα την ημέρα ταύτην εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην Παναγία.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής τελουμένου του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντων του Σακελλάριου Κωνσταντίνου Κιούση εφημέριου Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Καλιθέας και του Τοποτητρητού της Ενορίας Σακελλάριου Δημητρίου Αργύρη εφημέριου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας με την συμμετοχή των ιεροψαλτών αλλά και των πολλών πιστών οι οποίοι προσήλθαν απο πολλά μέρη της Ευβοίας με πίστη, ευσέβεια και συγκίνηση για να τιμήσουν την μεγάλη αυτή εορτή και να προσκυνήσουν με ευλάβεια την ιερά εικόνα της Παναγίας Αμπουδιώτισας και να μετέχουν της Θείας Ευχαριστίας παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν και το υψομετρικό κρύο στην περιοχή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δημήτριος και αναναφέρθηκε στην εορτή της Παναγίας παρομοιάζοντας την Παναγία και τους Αγίους ως ευωδέστατα κρίνα και προτρέποντας τους πιστούς να συμμετάσχουν συχνά στην εκκλησία στην Θεία Ευχαριστία και γενικότερα την συμμετοχή τους στα ιερά μυστήρια διότι η σωτηρία του ανθρώπου επέρχεται δια των ιερών μυστηρίων της εκκλησίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr