Θεμελίωση Πνευματικού Κέντρου Περιβολίων και Χειροθεσία Αναγνώστου του κυρίου Ρέτσα Αναστασίου από τον Μητροπολίτη Καρυστίας κ.κ. Σεραφείμ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεμελίωση Πνευματικού Κέντρου Περιβολίων και Χειροθεσία Αναγνώστου του κυρίου Ρέτσα Αναστασίου από τον Μητροπολίτη Καρυστίας κ.κ. Σεραφείμ

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου των Περιβολίων του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης μετέβη σήμερα Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος απο Ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αξιοσημείωτη η απόδοση των ύμνων τόσο του Όρθρου όσο και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας απο την χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως Καρυστίας καιΣκύρου που εδρεύει στην Κάρυστο με Χοράρχη τον Πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Τσούγκα Εφημέριο Αετού της επαρχίας Καρύστου.
Κατά την διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ακολούθως προέστη της τελέσεως του ιερού κτιτορικού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ιερέων που εφημέρευσαν στην ενορία Περιβολίων αλλά και της χειροθεσίας είς Αναγνώστη τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού αξιότιμο κύριο Αναστάσιο Ρέτσα ο οποίος διακονεί επί πολλά έτη αφιλοκερδώς και ενισχύει σε οποιοδήποτε ιεραποστολικό έργο.

Mετά το πέρας των Ίερών Ακολουθιών εντός του Ίερού Ναού ο Σεβασμιώτατος, Ιερείς και εκκλησίασμα εξήλθαν στον χώρο του αναγειρόμενου Πνευματικού Κέντρου όπου ετέλεσε την ακολουθία της θεμελιώσεως με την θεμέλιο επιγραφόμενη πλάκα του Πνευματικού Κέντρου το οποίο θα κατασκευαστεί στον περίβολο του Ναού, σε ένα πολύ όμορφο χώρο με υπέροχη θέα.
Τον λόγο των Έγκαινίων απηύθυνε πολύ εμπνευσμένα μετά από την Έυλογία του Μητροπολίτου ο Νεοχειροθετηθής Άναγνώστης της Μητροπόλεως αλλά και Άντιπρόεδρος της Έπιτροπής Άνεγέρσεως του Έργου κ.Ρέτσας Άναστάσιος.
Έπακολούθησαν ολιγόλεπτοι επαινετικοί λόγοι για την προσπάθεια της Ένορίας και την σημασία και αναγκαιότητα του Πνευματικού Κέντρου από τον Έκπρόσωπο της Περιφέρειας Στεραιάς Έλλάδος – Πρόεδρο Άναπτυξιακής κ. Έυαγγελο Κούκουζα και από τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Αχλαδερής κ. Λεωνίδα Χαρλαύτη.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ Σεραφείμ εξέφρασε τη χαρά του και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού για το μεγάλο αυτό έργο και
ευχήθηκε δε και με την ευλογία του Θεού και την συνδρομή των ευσεβών χριστιανών σύντομα το έργο να αποπερατωθεί.
Ακολούθως το Έκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε προς όλους τους παρευρισκόμενους Έόρτιο Κέρασμα και γεύμα οι οποίοι είχαν την ευκαιρία και συνομίλησαν με τον Σεβαμιώτατο ανταλάσοντας εόρτιες ευχές στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολιων ΤΟ ΟΡΑΜΑ η χορωδία του οποίου σε συνεργασία με την Ένοριακή χορωδία έψαλλε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τραγούδια και Ύμνους.
Τις ευχαριστίες του προς το Έκκλησιαστικό Συμβούλιο και την Έπιτροπή Άνεγέρσεως του Έργου για την φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση εξέφρασε πρίν αναχωρήσει ο Σεβασμιώτατος.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε και έληξε μετά από αρκετές ώρες με παραδοσιακά τραγούδια και ευχές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr