Απίστευτος Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια ότι βγαίνετε για άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετε

Χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν επιβληθεί “πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας”

Τα θύματα του κορονοϊού αυξάνονται σε όλον τον πλανήτη οι χώρες, η μια μετά την άλλη παίρνουν μέτρα προστασίας από τον φονικό ιό.

Στην Ελλάδα τέθηκε νωρίς το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος ωστόσο δεν… πτοείται και απηύθυνε κάλεσμα στους πιστούς να αψηφήσουν το μέτρο αυτό και να πάνε στην εκκλησία να κοινωνήσουν και τους σύστησε να στείλουν μήνυμα στο 13303 επιλέγοντας τον αριθμό που αφορά την προσωπική άσκηση.

“Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε” είπε.

Αναφερόμενος στο Πάσχα, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας είπε ότι οι πιστοί δεν αντέχουν να γιορτάσουν το Πάσχα κλεισμένοι στο σπίτι τους και χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν επιβληθεί “πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας”.

“Προσευχηθείτε ώστε να αλλάξουν οι καταστάσεις αυτές της πρόβας, η οποία γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς. Και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται στην εποχή μας και στην πατρίδα μας” ανέφερε.

Ο κ. Νεκτάριος είπε ότι ο κορωνοϊός ήρθε ως επιστέγασμα της αμαρτίας, της πτώσης, της φθοράς, της ακολασίας, της πλεονεξίας, του ψεύδους και του μίσους, ενώ αμέσως μετά έδωσε εντολή για να ανοίξουν οι εκκλησίες. “Όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων” κατέληξε.

thetoc.gr