ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χαλκίδα-Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Δημητρίου

Χαλκίδα-Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Δημητρίου

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου η Αγίας μας Εκκλησία πανηγυρίζει την Σύναξη της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης.

 

Η εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης  παρουσιάζει τη Θεοτόκο να κρατάει στην αγκαλιά της τον νεογέννητο Χριστό και να Τον τρέφει με το γάλα της (να Τον θηλάζει). Για τον λόγο αυτό, η εικόνα αυτή είναι πολύ αγαπητή στις νέες μητέρες και ιδιαίτερα σε όσες θηλάζουν.

 

Την ημέρα αυτή, στις 9μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, πρόκειται να τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, διότι στον Ι. Ναό φυλάσσεται θαυματουργός εικόνα της Παναγίας μας σε αυτή την παράσταση.

 

Η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος από τον Σεπτέμβριο του 1922, οπότε την μετέφεραν οι κάτοικοι του Προαστίου του Μαρμαρά της Προποντίδος. Η Εικόνα της Παναγίας είναι έργο του αξιόλογου Αγιογράφου Θεοδοσίου Οικονομίδου του Κουταλιανού και φέρει ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 1878. Είναι τοποθετημένη σε ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι εντός του Ιερού Ναού.

 

Έχουμε μαρτυρίες νέων ανθρώπων, που είδαν την Παναγία να δακρύζει κατά την Μεγάλη Παρασκευή του 1981, όταν η Εικόνα βρισκόταν μέσα στο Ιερό Βήμα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ