Χειροτονία Διακόνου από τον Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ

Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή του Ασώτου 16  Φεβρουάριου 2020  η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό  των 12 Αγίων Αποστόλων στην ομωνυμη ενορία των Αγιων Αποστόλων  του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου  κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο  τους ιερείς τον π. Λάμπρο εκ της Ι.Μ Κηφισίας τον π. Ανάργυρο Τσιπόκα εφημέριο ενορίας Πετριών  τον π. Κωνσταντίνο Κοντογιαννάκο εφημέριο του ιερού ναού  και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Προδρόμου Γκέγκε.

 

Εν συνεχεία κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εκ της  οποίας υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ τελέσθηκε  η εις διακόνον χειροτονία του κ. Αποστόλου Μπάκουλη  ο οποίος μέσα από τον  χειροτονητήριο του λόγο ο νεοχειροτονηθείς π. Απόστολος ευχαρίστησε εγκάρδια  τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ από τον οποίον δια των τιμίων χειρών του θα λάβει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης ως διάκονος της Εκκλησίας του Χριστού, και ιδιαίτερα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου

Ο π. Απόστολος  με φανερά συγκίνηση   επίσης ευχαρίστησε την σύζυγο του τους γονείς και όλους όσους τον τίμησαν και συμμετείχαν στην χειροτονία η οποία ως προσωπική του Πεντηκοστή  εμφανίστηκε στην ζωή του. 

Συνεχίζοντας στον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε και τον πνευματικό του πατέρα π. Αμφιλόχιο Διακάκη Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου δια την πνευματική καθοδήγηση του.

Ακολούθως  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με πνευματικές νουθεσίες  έδωσε  ως παρακαταθήκη για την σημασία του ιερού μυστηρίου της ιερωσύνης καλωσορίζοντας τον νέο Διάκονο στην εκκλησιαστική και ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Προ του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο παίρνοντας εξ ‘αφορμής μερικά στοιχεία  απο την σημερινή ευαγγελική περικοπή της Παραβολής  του Ασώτου η οποία μας δείχνει τόσο στην αγάπη και στην  σπλαχνική στοργή του επουράνιου πατρός όσο  και  στην ευσπλαχνία και συγχώρηση και στην υποδοχή μέσα απο την στοργική και πατρική του αγκαλιά δια μέσου της εκκλησία στην οποία υπάρχει αγάπη και στοργή υποδεχόμενη  τον κάθε πιστό.

Εις το αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Τζώρτζης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης.