Δημοπρατείται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλιβερίου στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημοπρατείται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλιβερίου στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ

Αρχαιολογικό Μουσείο Αλιβερίου στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ

Προχωρά η δημοπράτηση του αρχαιολογικού μουσείου Αλιβερίου όπως είχε αναφερθεί στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου

Το έργο έχει προϋπολογισμό 850.000 ( χωρίς το ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από την ΔΕΗ στα πλαίσια της συμφωνίας για την κατασκευή της μονάδας φυσικού αερίου και θα κατασκευαστεί στο χώρο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Αλιβερίου

Αφορά στην προστασία και ανάδειξη πολύ σημαντικών αρχαιοτήτων εντός της ιδιοκτησίας του ΑΗΣ Αλιβερίου οι οποίες θα παραμείνουν στον τόπο μας κάνοντας γνωστή την ιστορία του.

Το έργο  περιλαμβάνει:

– Μεταλλικό Στέγαστρο Προστασίας του Κυκλικού Λουτρού ελληνιστικής εποχής που βρίσκεται βορείως του αντλιοστασίου και σε επαφή με υφιστάμενο οριοθετημένο και διαμορφωμένο ρέμα.

– Μικρό Κτίριο Φύλαξης, συντήρησης και εκθέσεως των κινητών αρχαιολογικών ευρημάτων που προήλθαν από τις ανασκαφές κατά την κατασκευή της νέας Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου του ΑΗΣ Αλιβερίου.

Η κατασκευή θα γίνει σύμφωνα με την εγκεκριμένη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία μελέτη και την ισχύουσα Άδεια Δόμησης 48/2018 της ΥΔΟΜ. Κύμης – Αλιβερίου, ενώ  οι πιέσεις της δημοτικής αρχής από το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της ήταν επίμονες και διαρκείς προς την ΔΕΗ προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr