Εορτή Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Με την συμμετοχή των πιστών και την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων  εορτάσθηκε η Εορτή της Καταθέσεως της Εσθήτος της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας  Θεοτόκου στο φερώνυμο παρεκλήσι της ενορίας Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου παλαιού Κοιμητηρίου Χαλκίδος όπου το εσπέρας της εορτής 1η Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίον ετέλεσαν οι εφημέριοι του προαναφερθέντος ιερού ναού Πανοσ Αρχιμ Χερουβίμ Μεστούσης Ιερατικός Προϊστάμενος και ο Οικονόμος Αναστάσιος Χρήστου εν συνεχεία ακολούθησε η λιτανεία των εικόνων της Υπεραγίας Θεοτόκου και του συνεορταζόντος Αγίου Ιωάννου του Μαξίμοβιτσ.
Την κυριώνυμο ημέρα με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  και Διευθυντής του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικηφόρος Ευσταθίου  μετά των εφημερίων του ιερού ναού Πανοσ Αρχίμ Χερουβίμ Μεστούση Οικονόμου Αναστασίου Χρήστου και του Διακόνου Ευγενίου Τσάλλα.
Τον θείο λόγο κήρυξε στους πιστούς ο π. Νικηφόρος και αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσα απο το ευαγγέλιο.