ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ερέτρια

Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ερέτρια
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος όπως και τιμήθηκαν οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος στο φερώνυμο γραφικό εξωκλήσι στην Ερέτρια.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 29 Ιουνίου το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία και ετέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας Πρωτοπρ Θεοφάνης Παπαγεωργίου με την συμπροσευχή του Πρωτοπρ Γεωργίου Πολυκαρπίδη εφημέριου Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος  την συμμετοχή των πιστών που συμμετείχαν στην εορτή με την τήρηση των  υγειονομικών διατάξεων.

Παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος οι Αντιδήμαρχοι κ.Κηρύκος Μπασινάς κ. Μαρία Παπαγγελή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Πρωτοπρ Γεώργιος Πολυκαρπίδης  ο οποίος αναφέρθηκε με περίληψη απο την σημερινή αποστολική  περικοπή στην προς Κορινθίους Επιστολή  για την ζωή και το έργο του Αποστόλου Παύλου.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Τέλος στο προαύλειο δόθηκε στους πιστούς ως ευλογία εόρτιο κέρασμα ευγενικής χορηγίας του κ.Αθανασίου Μπέκου ιδιοκτήτου ΚΤΕΟ Αλιβερίου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ