Εύβοια: Αφιέρωμα στον κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη- Σε ποια περιοχή έγινε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Αφιέρωμα στον κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη- Σε ποια περιοχή έγινε

Η γιορτή που έλαβε χώρα στην Εύβοια ήταν αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο και στον σπουδαίο κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στο Πήλι Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο και στον σπουδαίο κινηματογραφιστή Νίκο Καβουκίδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσιάσεις και δρώμενα από τους μαθητές, οι οποίοι αναβίωσαν γνωστές σκηνές και στιγμές από τον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν και να απολαύσουν αγαπημένες ταινίες και στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού σινεμά.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η βράβευση του Νίκου Καβουκίδη, μιας σπουδαίας προσωπικότητας για τον κινηματογράφο.

Ο Νικος Καβουκίδης, με την πολυετή του εμπειρία και την αφοσίωσή του στην τέχνη του κινηματογράφου, έχει συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση και την ανάπτυξη του ελληνικού σινεμα.

Η παρουσία του στη γιορτή ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο και την τοπική κοινότητα.

Στην ομιλία του, ο κ. Καβουκίδης ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την εκδήλωση και την αγάπη τους για τον κινηματογράφο.

Τόνισε τη σημασία του κινηματογράφου ως μέσο έκφρασης και πολιτιστικής κληρονομιάς και ενθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να δημιουργούν και να εκφράζονται μέσα από την τέχνη.

Η βραδιά έκλεισε με την υπόσχεση ότι ο Ελληνικός Κινηματογράφος θα συνεχίσει να εμπνέει και να συγκινεί τις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr