Εύβοια-Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος προσεύχεται για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εύβοια-Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος προσεύχεται για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο

Ο Ιεροκήρυκας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσιμόγιαννης για την περιπέτεια υγείας του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιου, καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν για τη γρήγορη ανάρρωση του.

Οι άγιοι άνθρωποι, οι αφοσιωμένοι στο Κύριο έχουν ένα λόγο και μία σκέψη που πολλές φορές δεν μπορούμε να τον κατανοήσουμε και πολύ περισσότερο να γίνει και δικός μας λόγος. Μας ξεπερνάει. Μας ξαφνιάζει.
Ένας τέτοιος λόγος μεγαλείου ψυχής ήταν και αυτός που είπε σήμερα ό Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος, από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού που νοσεί από κορονοϊό.
” Το να συμμετέχεις στο πόνο των ανθρώπων είναι ευλογία Θεού”.
Μετοχή στο πόνο για να κατανοήσεις το πόνο, να παρηγορήσεις από το πόνο, να ανακουφίσεις από το πόνο.
Έτσι βιώνουν οι άγιοι τις δοκιμασίες του Θεού. Έτσι έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος για τον καρκίνο για να καταλάβει τι βιώνουν οι καρκινοπαθείς.
Σε κάθε εποχή ο Θεός μας δίνει αγίους κληρικούς που θα στηρίζουν, θα παραδειγματίζουν και θα προσεύχονται για όλους μας.
Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας θεοφιλήςιεράρχης.
“Πολλά γαρ ισχύει δέησις δικαίου ενεργουμένη”.
Έχω την ευλογία να τον γνωρίζω προσωπικά από μικρό παιδί και να τον έχω καθηγητή στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου των Αθηνών.
Ας προσευχηθούμε για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο να γίνει γρήγορα καλά γιατί αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο για την Αλβανία για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, για να συνεχίσει το εκκλησιαστικό, θεολογικό, κοινωνικό και κυρίως λυτρωτικό Του έργο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr