Εύβοια: Στο δημοτικό σχολείο του Βατώντα Μύταλα, Καλαβρής και εθελοντές σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας (pic)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Στο δημοτικό σχολείο του Βατώντα Μύταλα, Καλαβρής και εθελοντές σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας (pic)

Με αφορμή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Στην Ελλάδα ο αριθμός ατόμων με αναπηρία υπολογίζεται σε 1 εκατομμύριο, όταν εννοούμε αναπηρία εννοούμε κάθε πνευματική η σωματική αναπηρία.

Ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων η ΔΗΚΑΔΙΜΕ και 3 χρόνια τώρα το τοπικό συμβούλιο Ψαχνών  είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο στα θέματα αυτά.

Γίνονται δράσεις, υπάρχει η ομάδα δημιουργικής απασχόλησης, υπάρχουν εθελοντές συμπολίτες μας που δίνουν το παρόν, υπάρχουν εκδηλώσεις ενημερώσεις, εκδρομές, προσπαθεί και θα το κάνει ο δήμος και η ΔΗΚΑΔΙΜΕ να βρει τρόπο και να αγοράσει πουλμανάκι με ράμπα, ώστε να εξυπηρετήσει άτομα που χρήζουν βοήθεια.

Υπάρχει η βοήθεια στο σπίτι που δηλώνει παρόν προσπαθούμε να δώσουμε χαρά και να ευκολύνουμε την ζωή, αυτών των ανθρώπων.

 

«Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια πρέπει να γίνουν ράμπες παντού,από το κέντρο υγείας μέχρι το δημαρχείο πρέπει να συνεχιστούν οι ράμπες αναπήρων και σε άλλες παραλίες γενικά πρέπει να σκύψουμε περισσότερο στα θέματα αυτά.

Το να δίνεις χαρά σε άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Είναι ανθρωπιά είναι αγάπη είναι αγαθό που πρέπει να γίνεται καθημερινά και ευθύνη όλων μας. Έτσι σήμερα η ομάδα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου με επικεφαλής την πρόεδρο της ΔΗΚΑΔΙΜΕ, Ευαγγελία Μύταλα ,τον πρόεδρο των Ψαχνών,  Καλαβρη Μιχαήλ, επισκεφτήκαμε το δημοτικό σχολείο Βατώντα όπου η διευθύντρια Ελένη Μιτζιφίρη  διοργάνωσε μια μίνι χριστουγεννιάτικη γιορτή με τραγούδια όπου τραγούδησαν μικροί και μεγάλοι, μαζί μας ο Κυριάκος ο Γιώργος η Κική, η Ελένη και πολλοί εθελοντες της ομάδας. Η κύρια Μιτζιφιρη άψογη οικοδεσπότης κέρασε με γλυκίσματα όλους και ευχήθηκε καλές γιορτές», δήλωσε ο πρόεδρος των Ψαχνών.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr