Εύβοια: Τα θαύματα του οσίου Δαυίδ και η Μονή στις Ροβιές
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Τα θαύματα του οσίου Δαυίδ και η Μονή στις Ροβιές

Ο Όσιος Δαυίδ θεωρείται ο σύγχρονος άγιος της ορθοδοξίας ενώ πολλές είναι οι μαρτυρίες για θαύματα

Περισσότερα από 480 χρόνια υπάρχει το μοναστήρι του Όσιου Δαυίδ στην Εύβοια.

Κατά το πέρασμα των χρόνων, πέρασε πολλά. Ο Όσιος Δαυίδ ανακάλυψε την θεϊκή χάρη όταν είδε όραμα, τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο στην ηλικία των 3 ετών, ενώ  η μονή δεσπόζει στις Ροβιές της βόρειας Εύβοιας, αγέρωχο.

Τα σύγχρονα θαύματα του Αγίου

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ένα παιδάκι, έπεσε μέσα στην πισίνα ενός ξενοδοχείου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ημιλιπόθυμο. Οι γιατροί που το εξέτασαν δεν του έδιναν πολλές ελπίδες. Οι παππούδες του εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην μονή του Αγίου και μόλις πληροφορήθηκαν το τραγικό συμβάν προσευχήθηκαν στον Άγιο και το παιδάκι συνήλθε κατευθείαν με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες να μην ξέρουν πως έγινε αυτό.

Η μονή του Οσίου Δαυίδ βρίσκεται μέσα σε μία πευκόφυτη έκταση απέναντι από το χωριό Δρυμώνα στα βουνά «Καβαλάρης» και «Ξηρόν Όρος», ενώ είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ένα από τα πιο γνωστά θαύματα που έχουν φτάσει στην εποχή μας από διηγήσεις είναι πως κάποτε, ο άγιος χρειάστηκε να περάσει από την Αταλάντη στις Ροβιές, ωστόσο ο βαρκάρης στον οποίο ζήτησε να τον περάσει απέναντι τον είδε ρακένδυτο και αρνήθηκε να τον πάρει στη βάρκα του.

Ο άγιος τότε έβγαλε το ράσο του, το άπλωσε πάνω στο νερό και αφού έκανε το σημείιο του Σταυρού και προσευχήθηκε ανέβηκε πάνω στο ράσο και άρχισε να πλέει στη θάλασσα.

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε πολύ στο χρόνο για να θυμηθούμε πως γλίτωσε πέρυσι η μονή του Οσίου Δαυίδ από τις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου 2021 όταν οι φλόγες έπνιγαν όλη την περιοχή, είχαν στην κυριολεξία περιτυλίξει την Μονή, χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημιά σε αυτήν.

Παρά τις δοκιμασίες που έχει περάσει ανά τους αιώνες το μοναστήρι στέκει αλώβητο με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο που αναζητούν στο όνομα του Αγίου το δικό τους προσωπικό θαύμα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ