Η Εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου  στην Μητρόπολη Καρυστίας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στην Μητρόπολη Καρυστίας

Παρουσία των Αντιδημάρχου κ. Αλεξάνδρου Θεοδώρου Γεωργίου Κότσαρη και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Αγγέλου Μαργέλη.
Με λαμπρότητα   και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε η μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου της πόλεως της Κύμης όπου φέτος τιμήθηκε διαφορετικά η μνήμη του πολιούχου της Αγίου Αθανασίου λόγω της ενσκηψάσης πανδημίας του κορωνοϊού.
Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου εσπέρας παραμονής της εορτής  τελέσθηκε  με τα προβλεπόμενα  κεκλεισμένων των θυρών  ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου χοροσταστούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούνενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ  Ελευθέριο Σταμπέλο τους ιερείς ώμορων ενοριών και διακόνους.
Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής  τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία  το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ καιι του συλλειτουργούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο των ιερέων εκ των ενοριών της Κύμης  και των διακόνων καθώς επίσης και των συμμετεχόντων πιστών τηρούντων των υγειονομικών διατάξεων όπως προβλέπει η ΚΥΑ για τον περιορισμό του κορωνοϊού μεταξύ εκ των οποίων των Αντιδημάρχου κ. Αλεξάνδρου Θεοδώρου Γεωργίου Κότσαρη  και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Αγγέλου Μαργέλη.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε καταλήλως προς τους συμμετέχοντες πιστούς.
Επίσης στο αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.
Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης. Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr