ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Κάρυστο

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Μητρόπολη Καρυστία
Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Κάρυστο
Με λαμπρότητα και των υγειονονικών διατάξεων εορτάσθηκε την 6η Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Νικολάου του προστάτου των απανταχού της γής  ναυτιλομένων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας όπου εορτάσθηκε η μνήμη του σε φερώνυμους ιερούς ναούς.
Ιδιαίτερα η πόλη της Καρύστου τίμησε τον Άγιο και πολιούχο της στον φερώνυμο ιερό ναό όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση τον Πρωτοπρ Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Ράπτη εφημέριο ενορίας Μύλων επαρχίας Καρύστου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχήθηκε εόρτια  στους παριστάμενους πιστούς μεταξύ των οποίων του Δημάρχου Καρύστου κ. Ελευθέριου Ραβιόλου των τοπικών αρχών και φορεων της πόλεως εκπροσώπων του αστυνομικού και λιμενικού τμήματος Καρύστου οι οποίοι  τίμησαν τον πολιούχο και προστάτη με την συμμετοχή τους στην θεία ευχαριστία.
Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνος του αγίου μέχρι τον λιμένα Καρύστου οπου τελέσθηκε δέηση για τους απανταχού της γης ναυτικούς.
Επίσης η εορτή του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε και στον φερώνο ιερό ναό του Αργυρού (Βύρα) επαρχίας Δύστου  όπου ιερούργησε κατόπιν άδειας και ευλογίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον εξ Αργυρού καταγόμενο  Πανοσ Αρχιμ Παντελεήμων Πούλο τον Πρεσβύτερο Σταμάτιο Νόνα εφημέριο Κοσκίνων και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του αγίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ