ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γυμνό

Την παραμονή της εορτής ο π. Ρωμανός ετέλεσε τον εόρτιο εσπερινό με την συμμετοχή των πιστών με βάση των υγειονομικών διατάξεων
Η Εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γυμνό
Την ιερά μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ρωμανού του Μελωδού του προστάτου των Ιεροψαλτών και ποιητού των Κοντακίων τίμησε ο ενοριακός ιερός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου και εόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Πανοσ Αρχιμ Ρωμανός Μπασινάς εφημέριος του ιερού ναού και Διευθυντής του Καλιτεχνικού Ωδείου το οποίο εδρεύει στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.
Την παραμονή της εορτής ο π. Ρωμανός ετέλεσε τον εόρτιο εσπερινό με την συμμετοχή των πιστών με βάση των υγειονομικών διατάξεων.
Την επομένη ημέρα στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εορτάζοντα πατέρα Ρωμανό με την συμμετοχή των ιερέων του Πρωτοπρεσβύτερου Βασιλείου Πασσά κληρικού της Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού του Οικονόμου Κυριακού Κοκκάλα εφημέριου ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου καθώς επίσης εκ του ιερού παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πρωτοπρ Γεώργιος Μωραΐτης εφημέριος ενορίας Αγίας Ελεούσης Χαλκίδος και με την συμμετοχή των πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν την εορτή και τον εορτάζοντα Εφημέριο της ενορίας τους.
Εκ του αναλογίου εψαλαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Χρήστος Λάμπρου με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.
Αρκετοί πιστοί της ενορίας προσήλθαν το πρωί στον Ιερό Ναό στην Θεία Λειτουργία να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτάζοντα Άγιο και τον ιερέα και εφήμεριο τους ο οποιος με την διακονία του του συνεχίζει στο έργο της ενορίας του στα ιερά καθήκοντα του με τον απέραντο σεβασμό και αγάπη από τους ενορίτες και τους μαθητές του στο Ωδείο το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα βυζαντινής και και παραδοσιακής μουσικής με διάφορες παραδοσιακές εκδηλώσεις και μουσικές πανδαισίες.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ