ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μάχη των Βρυσακίων στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Άννας (pics)

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Μεσσαπίων
Η Μάχη των Βρυσακίων στο Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Άννας (pics)

Μία ακόμα δράση του “Λαογραφικού Μουσείου Αγ.Άννας”.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Μεσσαπίων στον προαύλιο χώρο του Μουσείου στην Αγ.Άννα προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ-ταινία μικρού μήκους- Μάχη των Βρυσακίων”(Περιοχή Ψαχνών) τον Μάιο του 1821 υπό τον Οπλαρχηγό Αγγελή Γοβιό παραγωγής του πολιτιστικού τμήματος του Δήμου Μεσσαπίων με ερασιτέχνες ηθοποιούς και τεχνικούς και που είναι γεγονός ότι σε τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από επαγγελματίες.

 

Εξαιρετική ερμηνεία από όλο το καστ των ” ηθοποιών” και σχεδόν αψεγάδιαστη τεχνική και σκηνοθετική κάλυψη. Με λίγα λόγια ιστορικού περιεχομένου ταινία που σε “βάζει” και ως θεατή σε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά κυρίως,ο αφηγηματικός τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η ταινία έρχεται να σκιαγραφήσει τον αγώνα των σκλαβομενων Ελλήνων απέναντι στους υπεράριθμους Τουρκους κατακτηκες και τον τρόπο δράσης για το νικηφόρο αποτέλεσμα της αποτίναξης του Τουρκικού ζυγού.

 

Συγχαρητήρια στην διοίκηση του Μουσείου (Τζαχρήστος Χρήστος Διευθυντής, στο ζεύγος Ιωάννης Σέτας, πρόεδρος του συλλόγου Ευβοέων ο Νηλεύς- και Ελένης Σέτα ιδιοκτητών του Μουσείου) Σους Δημάρχους Μαντουδίου-Λίμνης Αγ Άννας Γιώργο Τσαπουρνιωτη και Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά αλλά και στους Ευαγγελία Μίταλα,πρόεδρος και Κωστής Στούπας αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Μεσσαπίων. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Γιώργος Τσαπουρνιωτης,και ο αντιδήμαρχος Άγγελος Κωνσταντινάκης.

 

 

Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της δημιουργίας της ταινίας και τον συνάδελφό του Γιώργο Ψαθά ανήγγειλε την τοποθέτηση -πρόσληψη- ενός ακόμα ατόμου, πέρα από την υπεύθυνη του Μουσείου Αγγελική Κορέλη ούτως ώστε το Μουσείο να παραμένει ανοιχτό και τα Σαββατο κύριακα μετά και την υπογραφή προγραμματική σύμβασης μεταξύ του Μουσείου και του Δήμου.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ