Η παραδοσιακή συνταγή για φανουρόπιτα στην Εύβοια
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παραδοσιακή συνταγή για φανουρόπιτα στην Εύβοια

Φανουρόπιτες γεμίζουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι εκκλησίες, με τις νοικοκυρές να φροντίζουν να τις ετοιμάσουν από την προηγούμενη μέρα. 

Φανουρόπιτες γεμίζουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι εκκλησίες, με τις νοικοκυρές να φροντίζουν να τις ετοιμάσουν από την προηγούμενη μέρα.

Η Φανουρόπιτα παραδοσιακά φτιάχνεται με 7 ή 9 υλικά, καθώς οι αριθμοί αυτοί συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας, τις μέρες δημιουργιας και τα τάγματα των αγγέλων.

Συνταγή για Φανουρόπιτα με 9 υλικά:

  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πορτοκάλι (χρειαζόμαστε το χυμό και το ξύσμα του)
  • 2 χούφτες καρύδια ή αμύγδαλα (τριμμένα στο μούλτι)
  • 1 φακελάκι ξανθές σταφίδες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί. Σε ένα μεγαλύτερο ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά μαζί. Έπειτα σιγά-σιγά ρίξτε τα στέρεα υλικά στα υγρά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη και ομοιογενή ζύμη. Βάλτε τη σε λαδωμένο ταψάκι που θα έχετε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και ψήστε τη στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφού είναι έτοιμη πασπαλίστε τη με λίγη άχνη και κανέλα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr