ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κελαϊδίτης: Σημαντικό βήμα στη συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδειας Αρτέμιδας

Ξεκινούν άμεσα τις εργασίες διάνοιξης της νέας όδευσης με εργολαβία η οποία έχει προγραμματισθεί στην περιοχή.
Κελαϊδίτης: Σημαντικό βήμα στη συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδειας Αρτέμιδας

Σημαντική ημέρα σήμερα για το νομό μας καθώς ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε σήμερα στη συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη του σπουδαίου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της Εύβοιας.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δίνει το πράσινο στην πρόταση που κατέθεσαν από κοινού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν.Ευβοίας, για τη δημιουργία νέας παρακαμπτήριας οδού ανατολικά της υφιστάμενης επαρχιακής οδού την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση του στα social media ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε σήμερα στη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξη του σπουδαίου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της Εύβοιας.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δίνει το πράσινο στην πρόταση που κατέθεσαν από κοινού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν.Ευβοίας, για τη δημιουργία νέας παρακαμπτήριας οδού ανατολικά της υφιστάμενης επαρχιακής οδού, με σκοπό την ενοποίηση, προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδειας Αρτέμιδας.

Η θετική αυτή εξέλιξη μας βρίσκει ήδη σε θέση βολής, καθώς ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες διάνοιξης της νέας όδευσης με εργολαβία η οποία έχει προγραμματισθεί στην περιοχή.

Στόχος μας η αναγέννηση του σπουδαίου αυτού μνημείου και η επανασύνδεση του με τη ζωή και τους ανθρώπους του τόπου μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ