Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για το έτος 2022
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για το έτος 2022

Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί για δέκατο όγδοο συνεχές έτος το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2022 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από το Επικοινωνιακό - Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».

Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί για δέκατο όγδοο συνεχές έτος το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2022 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από το Επικοινωνιακό – Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».

Το φετινό Ημερολόγιο, το οποίο επιμελήθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, είναι αφιερωμένο στην εκατοστή επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον Πρόλογο του Ημερολογίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος «Πέρασαν εκατό ολόκληρα χρόνια και άλλοι μιλούν για χαμένες πατρίδες, άλλοι για αλησμόνητες πατρίδες, άλλοι δηλώνουν ότι δεν διεκδικούν τίποτε, μα ούτε και χαρίζουν, άλλοι τρέφουν τις ελπίδες τους με προφητείες. Ωστόσο και σήμερα νοιώθουμε τις απειλές, την αδιαφορία των μεγάλων, την κουφότητα των δηλώσεων συμπαραστάσεως, που, όμως, δεν έχουν αντίκρυσμα, την μοναξιά και τις δολερές επιθέσεις της διχόνοιας…

Τελικά το να κρατήσεις τα αγαθά είναι δυσκολότερο από το να τα αποκτήσεις…».

Επιπλέον, στο Ημερολόγιο δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες, τις Ιερές Μονές και τα Ιερά Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 22210.79217, e-mail: [email protected]

Τυχόν προσφορές από την διάθεση του Ημερολογίου, θα βοηθήσουν τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr