Με λαμπρότητα ο εσπερινός της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Κακιά Σκάλα Αλιβερίου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με λαμπρότητα ο εσπερινός της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Κακιά Σκάλα Αλιβερίου

Πανηγυρικός Εσπερινός Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κακιά Σκάλα Αλιβερίου.
Με λαμπρότητα τιμήθηκε η απόδοση της θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι   με φόντο την θαλασινή  αύρα του Ευβοϊκού Κόλπου, το οποίο ευρίσκεται  επι του  όρμου  του  βράχου  της Κακιάς Σκάλας ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου  και ανηγέρθει τον Λεωνίδα  Μπαϊρακτάρη  κατά σάρκα πάτερα του εξ Αγίου Ιωάννου καταγομένου  Οσίου πατρός  ημων  Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εν έτει το  1916  και αποτελεί μέχρι και σήμερα ενα τόπο προσευχής  για όλους διερχόμενους  προσκυνητές που προσέρχονται  καθ’ όλες ημέρες της καλοκαιρινής χρονικής περιόδου.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής στον οποίο προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας   κ. Σεραφειμ ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας με την συμμετοχή του Οικονόμου Κυριακού Κοκκαλα εφημέριου ιερού ναού Τμίου Προδρόμου Αμαρύνθου εκ  της γειτονικής  Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος του Πρωτοπρ Ευάγγελου Βογιατζή εφημέριου  της ενορίας Αγίου Ιωάννου και του  Διακόνου Απόστολου Μπάκουλη.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νικόδημος ο οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά  στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας  η οποία  αποτελεί την ελπίδα  για την σωτηρία των πιστών.
Μετά το πέρας του εσπερινού εψάλει η Ιερά Παράκληση της Παναγίας και η αρτοκλασία.
Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Τζώρτζης με τους ιεροψάλτες τον εξ Αγίου Ιωάννου κ. Νικόλαο Δημητρίου και κ. Δημήτριο Πετρογιάννη του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.
Στον εσπερινό παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Αλιβερίου κ. Ιωάννης Πιλάτης η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Σαμαρά – Μπότη ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου κ. Δημήτριος Λάμπρου επίσης  αρθρόα ήταν  η συμμετοχή των πιστων απο την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου  που προσήλθαν να τιμήσουν την εορτή οι οποίοι  καθ’ όλη την διάρκεια της νυχτός παραμένουν ως είθισται κάθε χρόνο να αγρυπνήσουν και να  αποδώσουν τα  αιτήματα και τις προσευχές τους στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Επίσης καθ’ όλη την διάρκεια του εσπερινού και για λόγους  ασφαλείας των προσκυνητων και των διερχόμενων   οχημάτων  διεξάχθηκε η τήρηση των προβλεπόμενων  μέτρων για  την κίνηση των οχημάτων του επαρχιακού  δρόμου  προς και από το Αλιβέρι   με την επίβλεψη  και καθοδηγηση  του τμήματος της Τροχαίας του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr