ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η 5η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η 5η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 28 Iουνίου 2020, η 5η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, ένα σημαντικό πλέον θεσμό τον οποίο συνειδητά στηρίζει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παρά τη χρονική μετατόπιση της διοργάνωσης ένα μήνα αργότερα για λόγους ασφαλείας που αφορούν την προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του covid-19, η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες με περισσότερους από 500 προσκυνητές και εθελοντές να λαμβάνουν μέρος στην διαδρομή.

Η πεζοπορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 07:00 από τον Άγιο και διεξήχθη σε διαμορφωμένο και σηματοδοτημένοδασικό μονοπάτι μήκους 21 χλμ. Η μεταφορά των προσκυνητών έγινε με μισθωμένα λεωφορεία της Π.Ε. Εύβοιας, ενώ κατά μήκος της διαδρομής διανεμήθηκαν αναμνηστικές μπλούζες και καπέλα, δυναμωτικές τροφές, νερό και χυμοί.

Η διοργάνωση είχε όπως κάθε χρόνο τη στήριξη τηςΙεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, των Δήμων ΔιρφύωνΜεσσαπίων και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, του ΕΚΑΒ Εύβοιας, τηςΑστυνομικής Δ/νσης Ευβοίας, του ΠυροσβεστικούΣώματος και του Δασαρχείου Χαλκίδας.

Καθοριστική για την οργάνωση, την ασφάλεια και την ποιότητα της διαδρομής ήταν η συνεργασία και η παρουσία σε κάθε βήμα μας του ΕΟΣ Χαλκίδας, της Θηροφυλακής, της Αγροδιατροφικής ΣύμπραξηςΠεριφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντικών μας συλλόγων: Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών, Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας,Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου, Ομάδα Διάσωσης Αλιβερίου Εύβοιας SAR312, Εθελοντικό Σώμα Ερέτριας ΕΣΔΔΕ, Εθελοντές Σαμαρείτες, Λέσχη Τετρακίνησης Εύριπος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κύριος Γιώργος Κελαϊδίτης, με το πέρας της διαδρομής, δήλωσε:

«Παρά τα 21 χλμ. που διανύσαμε γυρίζουμε με χαμόγελα καθώς τόσο η πανέμορφη διαδρομή όσο και η ευλογία του Αγίου μας αφήνουν με μια γλυκιά αίσθηση.  Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τους φορείς που στήριξαν τη διοργάνωση, μα πολύ περισσότερο τον ΕΟΣ Χαλκίδας,τη Θηροφυλακή και τους Εθελοντικούς μας Συλλόγους για τους οποίους η Π.Ε. Εύβοιας μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη.

Και του χρόνου λοιπόν, υγιείς και ακόμη περισσότεροι!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ