ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου τιμά τους ήρωες Κουμιώτες Παναγή και Νικόλαο Χαρτσά

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου τιμά τους ήρωες Κουμιώτες Παναγή και Νικόλαο Χαρτσά
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου τιμά τους ήρωες Κουμιώτες Παναγή και Νικόλαο Χαρτσά

Οι ηρωικοί Κουμιώτες αδελφοί Παναγής και Νικόλαος Χαρτσάς προσέφεραν πολλά στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας με την έντονη αντιστασιακή τους δράση.  Τους χαρακτήριζε  το θάρρος, ο ηρωισμός και η αγάπη για την πατρίδα. Το 1942 συνελήφθησαν από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής και εκτελέστηκαν σε ηλικία μόλις 20 και 28 ετών αντίστοιχα.

Της εκτέλεσης προηγήθηκαν σκληρά βασανιστήρια τα οποία τα δύο αδέλφια υπέμειναν με στωικότητα, υπερηφάνεια και πατριωτισμό, αρνούμενοι μέχρι και τη τελευταία στιγμή να προδώσουν τους συντρόφους,  τη πατρίδα και τα ιδανικά τους.

Αντιμετώπισαν το απόσπασμα με σθένος και υπερηφάνεια, υπηρετώντας πιστά τα πιστεύω τους μέχρι τη τελευταία τους πνοή. Η μνήμη τους, όπως και η μνήμη όλων των ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της Ελευθερίας θα ζει για πάντα ανάμεσα μας. Θα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για τις μεταγενέστερες γενιές.

Ένα ιερό πρότυπο που θα γεμίζει τις καρδιές όλων μας, δέος, και υπερηφάνεια για αυτούς τους λαμπρούς προγόνους μας,  που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της

Σήμερα Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 στις 11:00 στο χώρο του μνημείου, Χωνευτικό Κύμης ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς Κουμιώτες αδελφούς Παναγή και Νικόλαο Χαρτσά και μας καλεί όλους να παρευρεθούμε τιμώντας με την παρουσία μας τη μνήμη αυτών των δύο μεγάλων ηρώων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ