Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στη βράβευση του Μητροπολίτου Κορίνθου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στη βράβευση του Μητροπολίτου Κορίνθου

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Χρυσού Μεταλλίου της, Πόλεως του Δήμου Κορινθίων

Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όπου συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Κεχρεών κ. Αγάπιο και Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την Εκλογή, Χειροτονία εις Επίσκοπο και Μητροπολίτη Κορίνθου και την εις Κόρινθο ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου.

 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Χρυσού Μεταλλίου της, Πόλεως του Δήμου Κορινθίων, επί τη συμπληρώσει δεκαπενταετίας…» (26.11.2006-26.11.2021) στο πηδάλιο της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, αφού ανέγνωσε το κείμενο του Διπλώματος, που συνόδευε το Χρυσό Μετάλλιο, και το απόσπασμα από την σχετική Πράξη της Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορινθίων, προσέφερε το Χρυσό Μετάλλιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο.

 

Εκτός Πρωτοκόλλου έλαβε τον λόγον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδοςκ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε τα κατακλύζοντα αισθήματά του προς τον τιμώμενο Ιεράρχη, κάνοντας αναφορά στα 30 χρόνια διακονίας του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου από επιτελικές θέσεις στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, προτρέποντας το Ποίμνιό του να τον αγαπά, διότι, ως ευαίσθητος άνθρωπος που είναι, όταν δέχεται την αγάπη των άλλων γνωρίζει να την μεταποιεί σε έργα προσφοράς και θυσίας όχι μόνον υπέρ των αγαπώντων αλλά για όλο το θεόθεν εμπιστευθέν Ποίμνιό του. Επιβεβαίωσε, συγχαίροντας, τους λόγους του κ. Δημάρχου Κορινθίων, τον οποίο ευχαρίστησε για την έκφραση τιμής

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr