Ομιλία του Μητροπολίτου Χαλκίδος στο 1ο Λύκειο Χαλκίδος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομιλία του Μητροπολίτου Χαλκίδος στο 1ο Λύκειο Χαλκίδος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Μέσω τηλεδιάσκεψης μίλησε ο κκ Χρυσόστομος

Το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου 2021, οπότε και εορτάστηκε στις Σχολικές Μονάδες της Χώρας η Εορτή των Τριών Ιεραρχών, σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς στην πρόσκληση της Διευθύντριας του 1ου Λυκείου Χαλκίδος κ. Μαρίας Ματθαίου, και της υπευθύνου του τμήματος Γ΄4  κ. Κωνσταντίνας Καλούση-Φιλολόγου, συνδέθηκε με την σχολική τάξη μέσω webex, προκειμένου να ομιλήσει σε προγραμματισμένη εορταστική εκδήλωση της τάξεως προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών.

Την Εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη εισαγωγή η Διευθύντρια του Σχολείου, η οποία καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της συμμετοχής του.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με λόγο καρδιακό και σύγχρονο, όπως κάνει κάθε φορά που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, μίλησε στους μαθητές του Σχολείου για τους Τρεις Ιεράρχες, την καθιέρωση της εορτής τους, την επικαιρότητα των λόγων τους, την περί Θεού και ανθρώπου διδασκαλία του, για τη συμβολή τους στο πάντρεμα Χριστιανισμού και Ελληνισμού και στην κοινωνική τους προσφορά, μέσα από την  φιλανθρωπία που άσκησαν και την κοινωνική δικαιοσύνη που υπερασπίσθηκαν.

Στο τέλος, ευχαρίστησε τις κυρίες Μ. Ματθαίου και Κ. Καλούση για την πρόσκληση, εξέφρασε προς τους μαθητές την λύπη του για την αδυναμία της εκ του σύνεγγυς επικοινωνίας, που λόγω των περιοριστικών μέτρων στερούνται, και ο Σεβασμιώτατος ουδέποτε ηρνείτο, κάθε φορά που τον προσκαλούσαν Σχολικές Κοινότητες και ευχήθηκε να επανέλθει σε όλο τον κόσμο η υγεία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr