Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Οσίου Πορφυρίου στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε το εσπέρας του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου ε.έ., εις την γενέτειρα του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Οσίου Πορφυρίου.

Επίκεντρο των εορτίων εκδηλώσεων είναι ο   Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου όπου έχει την ξεχωριστή ευλογία το φιαλίδιο με το αίμα του οσίου  προς προσκύνηση και πνευματική ενίσχυση των κατοίκων αυτής.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστος συνχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου εκ Στύρων καταγομένου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρου και του Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος μετά απο την προσφώνηση με των ολίγων πνευματικών λόγων του Σεβασμιώτατου κ.Σεραφείμ απευθύνοντας τον λόγο στον Σεβασμιώτατο Μάνης κ. Χρυσόστομο ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στην αγία μορφή του Οσίου Πορφυρίου.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση του Οσίου Πορφυρίου.

Αύριο συν θεώ θα τελεσθεί ο Όρθρος το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και η Λιτανεια της Εικόνας του Οσίου Πορφυρίου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Δημήτριος Καραντζής.