Πρεμιέρα σήμερα για το Evia Film Project
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα σήμερα για το Evia Film Project

Ξεκινάει αύριο Τετάρτη το Evia Film Project στη βόρεια Εύβοια
Το Evia Film Project, η νέα «πράσινη» δράση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που επιχειρεί να καταστήσει τη Βόρεια Εύβοια κέντρο του Green Cinema, ξεκινάει.
Προβολές, ανάπτυξη νέων κινηματογραφικών σχεδίων, πράσινες δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, masterclasses, εργαστήρια για παιδιά και φοιτητές, καθώς και μία μεγάλη συναυλία, περιμένουν το κοινό σε ένα πενθήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, στα Λουτρά Αιδηψό, τη Λίμνη και την Παραλία Αγίας Άννας.
Τετάρτη 15 Ιουνίου | Ημέρα 1η
• Παραλία Αγίας Άννας, «Το απόσταγμα», 7 το απόγευμα
Εργαστήρι για παιδιά: «Ένα κινηματογραφικό ταξίδι»
Ένα ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου, γνωριμίας με σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του και τα είδη του. Μέσω διάδρασης και παιχνιδιού, τα παιδιά θα μοιράσουν ειδικότητες και θα πάνε για γύρισμα μιας συλλογικής μικρού μήκους ταινίας, με κεντρικό θέμα την σχέση ανθρώπου-φύσης.
• Λ. Αιδηψού, Σινέ Απόλλων, 9:30 το βράδυ
Τελετή Έναρξης
Ο Πράσινος Πλανήτης / La Belle Verte
Κολίν Σερό (Γαλλία – 1996 – 99΄)
Όταν επισκέπτεται το Παρίσι, ένα ανώτερο ον από έναν ουτοπικό πλανήτη σοκάρεται με τον καταναλωτισμό των ανθρώπων και ξεκινά μια προσπάθεια οικολογικής αφύπνισης. Μια τρυφερή, ευφάνταστη και δυναμική ταινία, που μας παρακινεί να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας σε αυτόν τον κόσμο και επαναπροσδιορίζει τη σημασία της επαφής με τη φύση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr