Στη Βόρεια Εύβοια ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Βόρεια Εύβοια ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος επισκέφτηκε τις Νεανικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετά την συμμετοχή του στο Αρχιερατικό Συλλείτουργού και το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου στη Λαμία, μετέβη στη Βόρειο Εύβοια και συγκεκριμένα στις Νεανικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, όπου, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης της Δ΄ κατασκηνωτικής περιόδου (θηλέων Λυκείου) με αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη-Θεολόγο και υπεύθυνη της Χορωδίας-Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Η κ. Αργυράκη, αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο, παρουσίασε τα στελέχη και τις ομάδες, οι οποίες κατόπιν ανέλαβαν την γιορτή με μικρά θεατρικά, τραγούδια και χορούς, που προετοίμασαν σε κάθε βραδινή ψυχαγωγία της φετινής περιόδου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εορτής λήξης ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την αρχηγό, τα στελέχη της και τις κατασκηνώτριες για το αποτέλεσμα της γιορτής και την αγάπη τους για τις Κατασκηνώσεις, που μπορεί να έμειναν κλειστές τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω των πρωτόγνωρων, για την εποχή μας, υγειονομικών και κοινωνικών συνθηκών, αλλά συνεχίζουν εκ νέου, καλλιεργώντας διαχρονικές, πανανθρώπινες αξίες, που προσφέρονται στις κατασκηνώτριες, ως εφόδια ζωής.

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην Παλιόβρυση Νηλέως και συγκεκριμένα στον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου, όπου προέστη στην εξόδιο ακολουθία της Κηδείας του μακαριστού Ιερέως Αθανασίου Βασιλείου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω την προηγουμένη ημέρα.

Ο μακαριστός π. Αθανάσιος, γεννήθηκε το έτος 1941 στην Κερασιά του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης. Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Μαρία, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τρία τέκνα.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη) Διάκονος στις 17 Μαρτίου 1985, στον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδας και Πρεσβύτερος στις 31 Μαρτίου του ιδίου έτους στον Ι. Ν. Γενεθλίου Θεοτόκου Λίμνης και διορίσθηκε Εφημέριος της Ενορίας Κεράμειας, όπου και διηκόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο με φόβο Θεού και φιλοτιμία για τριάντα χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, στον επικήδειο λόγο του, αναφέρθηκε στην διακονία του κεκοιμημένου π. Αθανασίου καθώς και την ευλογία να βαδίζει εκ του θανάτου προς την όντως ζωή σήμερα, που εγκαινιάζεται η περίοδος του Πάσχα του Καλοκαιριού, που τιμάται η μετά θάνατον ζώσα Υπεραγία Θεοτόκος και επιβεβαιώνει την εκ νεκρών ανάσταση, που χάρισε ο Υιός Της και Θεός μας, Ιησούς Χριστός, στον κόσμο.

Κατά την παράδοση της Εκκλησίας μας, συν Θεώ, θα τελεσθεί ιερό σαρανταλείτουργο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού π. Αθανασίου και παρηγορίας και ενισχύσεως της Πρεσβυτέρας του Μαρίας και των τέκνων του Δημητρίου, Νικολάου και Ελένης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr