ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλευρό των διαγωνιζομένων στις Πανελλήνιες η Μητρόπολη Χαλκίδος

H Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος προσευχήθηκε υπέρ των μαθητών που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Στο πλευρό των διαγωνιζομένων στις Πανελλήνιες η Μητρόπολη Χαλκίδος

Η Τοπική κατά Χαλκίδα Εκκλησία, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των συνεργατών του Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως προσευχήθηκε ιδιαιτέρως για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

 

Δώδεκα μικρές Ιερές Αγρυπνίες ετελέσθησαν, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 το βράδυ, στον Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Σκοπέλου, στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Αλοννήσου, στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γουβών, στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, στον Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Ψαχνών, στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Ερετρίας, στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αμαρύνθου και στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου στην Χαλκίδα, στις οποίες προσκλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι προς εισαγωγήν σε Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πατρίδος μας, όπως και οι γονείς και οι διδάσκαλοί τους και όλα τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να προσευχηθούν για την επιτυχία τους.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προξήρχε στη Θεία Λειτουργία της Χαλκίδος και κήρυξε τον θείο λόγο στους πολλούς υποψηφίους που εκκλησιάσθηκαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, αναφερθείς στην σημασία της Θείας Λειτουργίας στη ζωή μας και την ανάγκη συχνής συμμετοχής των Χριστιανών στη Θεία Κοινωνία και ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζομένους νέους, τους προσέφερε και από μία Ιερά Εικόνα με προσωπική του ευχή και αφιέρωση, η οποία έχει ως θέμα της την διάσωση του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος περπάτησε πάνω στα κύματα κατόπιν εντολής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και δεν βυθιζόταν όσο κοιτούσε το Χριστό, ενώ όταν κοίταξε προς τα άγρια κύματα, ολιγοπίστησε και άρχισε να βυθίζεται. Τότε φώναξε «Κύριε σώσε με» κι ο Κύριος τον έσωσε κρατώντας τον από το χέρι.

 

Έτσι, συμβούλεψε τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος, να διέρχονται τη ζωή και τις δυσκολίες της, έχοντας την πίστη και την ελπίδα τους πάντα στο Χριστό καλλιεργώντας ζωντανή σχέση μαζί του.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ